Ievietot sludinājumu

Latvijā trešajā ceturksnī bijis otrs straujākais mājokļu cenu kāpums ES

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū Latvijā pagājušā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2015.gada jūliju-septembri bija otrs straujākais mājokļu cenu pieaugums, liecina ceturtdien, 19.janvārī, publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» jaunākie dati par 27 bloka dalībvalstīm.

Latvijā trešajā ceturksnī bijis otrs straujākais mājokļu cenu kāpums ES - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Latvijā pagājušā gada trešajā ceturksnī mājokļu cenas bija par 10,8% lielākas nekā šajā pašā periodā 2015.gadā. Lielāks mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē pērn jūlijā-septembrī reģistrēts vien Ungārijā (+11,6%).

Kopumā 25 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, mājokļu cenas trešajā ceturksnī bija lielākas nekā 2015.gada jūlijā-septembrī. Mājokļu cenu kāpums Lietuvā bija 5,3%, bet Igaunijā - 7,4%.

Savukārt mājokļu cenas samazinājās Kiprā (-3,3%) un Itālijā (-0,9%).

Savukārt trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju mājokļu cenas pieauga 25 ES dalībvalstīs, par kuram pieejami dati, bet tās samazinājās tikai Rumānijā (-0,7%), bet Somijā tās saglabājās iepriekšējo trīs mēnešu līmenī.

Lielākais mājokļu cenu pieaugums trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīli-jūniju pērn tika reģistrēts Maltā (+5,4%), Īrijā (+4,7%), kā arī Igaunijā, Lietuvā un Ungārijā (visās valstīs +3,4%). Latvijā - tāpat kā Bulgārijā un Slovākijā mājokļu cenas pagājušā gada trešajā ceturksnī bija par 1,6% lielākas nekā iepriekšējo trīs mēnešu periodā.

Kopumā ES dalībvalstīs gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas pieauga par 4,3%, bet ceturkšņa izteiksmē - par 1,5%. Eirozonā trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar to pašu periodu 2015.gadā mājokļu cenas pieauga par 3,4%, bet ceturkšņa izteiksmē - par 1,3%.

Apkopojot datus par mājokļu cenām statistiķiem nebija pieejami dati par Grieķiju, savukārt Bulgārijas un Itālijas dati ir provizoriski, bet Luksemburgas datos nav iekļautas jaunas vienģimenes mājas.

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK!

Leta

Publicēts 19.01.2017