Ievietot sludinājumu

Darījumu skaits ar dzīvokļiem Jūrmalā saglabājies pērnā gada līmenī

Šī gada pirmajos piecos mēnešos kopējais darījumu skaits ar dzīvokļiem Jūrmalā saglabājās 2016.gada attiecīgā laika perioda līmenī ar caurmērā 50-60 darījumiem mēnesī, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā. 

Darījumu skaits ar dzīvokļiem Jūrmalā saglabājies pērnā gada līmenī - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Aktīvāks bija maijs ar 78 darījumiem, kas ir viens no augstākajiem tirgus aktivitātes rādītājiem kopš 2015.gada sākuma.

Kopējā Zemesgrāmatā reģistrētā darījumu summa 2017.gada pirmajos piecos mēnešos bija 18,4 miljoni eiro, kas ir par 1 miljonu eiro vai par 6% vairāk nekā pirms gada attiecīgajā laika periodā.

Tirgus aktivitāte visos Jūrmalas dzīvokļu tirgus segmentos 2017.gada pirmajā pusē, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2016.gadā, bija tādā pašā līmenī, norāda “Latio“.

Jauno projektu dzīvokļu tirgus ar vidēji 11-12 darījumiem mēnesī saglabā stabilitāti jau trešo gadu, tomēr darījumu kopējā summa šajā laikā ir samazinājusies, kas liecina par vietējā tirgus pieprasījumu pēc vidējā cenu līmeņa mājokļiem ar cenu līdz 200 tūkstošiem eiro.

“Latio“ novērojumi liecina, ka izteiktu interesi par dzīvokļiem jaunajos projektos Jūrmalā izrāda vietējais pircējs, sevišķi jaunās ģimenes. Lielākā daļa īpašuma iegādei piesaista bankas finansējumu, kā arī “Altum“ programmu pirmā mājokļa iegādei. Tomēr, lai arī interese ir liela, piedāvājums šajā cenu kategorijā ir ierobežots, kā dēļ pircējs galējo lēmumu pieņem par labu īpašuma iegādei Rīgā vai Pierīgā par sev pievilcīgāku cenu.

Mājokļu tirgus aktivitāte Jūrmalā varētu kļūt lielāka, attīstītājiem arvien lielāku uzmanību pievēršot vietējam vidējā līmeņa segmenta pircējam un realizējot jaunu daudzdzīvokļu namu būvniecību ar pircēja gala cenu līdz 2000 – 2200 eiro kvadrātmetrā.

Jūrmalā ir vēl no iepriekšējiem gadiem plašs piedāvājums premium klases jaunajos dzīvokļu projektos, taču darījumi ar dzīvokļiem ar cenu virs 300 000 eiro notiek reti – caurmērā 2 reizes mēnesī.

Neskatoties uz vietējā pieprasījuma pieaugumu, jauno projektu segmentā vēl joprojām dominē nerezidenti, kuru īpatsvars darījumu skaita ziņā gada sākumā bija 60%, bet darījumu kopējās summas ziņā 75%, teikts pārskatā.

Lai arī sērijveida un pirmskara daudzdzīvokļu namos darījumu skaits saglabājās 2016.gada attiecīgā perioda līmenī ar caurmērā 40-50 darījumiem mēnesī, tomēr kopējā reģistrētā darījumu summa pieauga par vairāk nekā trešdaļu, kas liecina, ka pircējs izvēlas iegādāties dārgākus dzīvokļus prestižākās pilsētas apkaimēs.

Darījumu skaits ar privātmājām Jūrmalā saglabājās 2016.gada attiecīgā perioda līmenī ar vidēji 12 darījumiem mēnesī, bet kopējā darījumu summa pirmajos piecos mēnešos bija 16,1 miljons eiro.

Darījumu aktivitāte ar privātās apbūves zemi gada sākumā pieauga, taču vēl joprojām tā ir vērtējama kā mazaktīva, liecina “Latio“ apkopotā informācija. 

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Latio

Publicēts 27.07.2017