Ievietot sludinājumu

Guļamistabas iekārtojums atpūtai un saldam miegam

Guļamistaba ir vieta, kur guļam un atjaunojam enerģiju nākamajam dzīves un darba cēlienam. Lai miegs būtu kvalitatīvs un mēs paši atpūtušies, šajā mājokļa telpā ir svarīgi radīt nomierinošu un patīkamu gaisotni. Par to, kā to izdarīt praktiski un no kādām kļūdām izvairīties, stāsta mēbeļu veikala Nakts Mēbeles mārketinga speciāliste Vita Zvaigzne.

Guļamistabas iekārtojums atpūtai un saldam miegam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Piemērots matracis – laba miega pamats

Guļamistabas iekārtošana ir jāsāk ar piemērota matrača izvēli, jo tieši tas ietekmē, cik labi gulēsim un līdz ar to arī jutīsimies ikdienā. Tā kā matraču izvēle un arī to cenu diapazons ir ļoti plašs, lai neapjuktu, vispirms nosaki, cik daudz finansiālo līdzekļu vari atvēlēt matrača iegādei. Kad tas izdarīts, ir svarīgi šajā cenu kategorijā atrast pašu labāko, tāpēc velti laiku dažādu uzņēmumu piedāvājumu izpētei. Tomēr pats svarīgākais – nāc un pats izmēģini matračus! Visos mēbeļu salonos ir iespēja apgulties matračos, lai noteiktu, kurš no tiem būs gulēšanai piemērotākais. Turklāt, tas jādara, nevis apsēžoties, bet gan apguļoties tajā. ''Kad cilvēks apsēžas matracī, svars tiek koncentrēts uz vienu punktu, tāpēc nav iespējams noteikt, vai matracis ir piemērots gulēšanai. Matraci ir jāizmēģina tā, kā mēs tajā gulēsim naktī – apguļoties vismaz uz piecām minūtēm, pagrozoties tajā, izmēģinot dažādas pozas. Pēc tam tieši tāpat dari ar nākamo matraci, lai sajustu atšķirību un noteiktu, kurš no tiem ir Tev piemērotākais,'' skaidro V.Zvaigzne. Ja matrača izvēlei neveltīsi pietiekami daudz laika, visticamāk, pašam rezultātā nebūs tajā ērti gulēt un nāksies saskarties ar papildu izmaksām. 

Nekrīti pārmērībās un nepērc ''ar acīm''

Viens no svarīgākajiem principiem, ko ievērot, iekārtojot guļamistabu, ir nekrist pārmērībās. Bieži vien cilvēki mēbeļu salonā izvēlas iegādāties lielāku gultu nekā atļauj viņu guļamistaba. ''Jāatceras, ka gulta telpā izskatās daudzas reizes lielāka nekā salonā. Tāpēc, piemēram, mēs savā salonā ļoti cenšamies cilvēkus atrunāt no 200x200 izmēru lielu gultu iegādes, kas mazās telpās izskatās gigantiski. Cilvēku kļūda ir tā, ka viņi pērk ar acīm,'' zina teikt V.Zvaigzne. Lai nerastos situācija, ka tiek iegādāta gulta, bet nekam citam vairs istabā nav vietas, mēbeļu salona pārstāve pirms gultas un citu mēbeļu iegādes iesaka noteikt savas guļamistabas parametrus, lai saprastu, ko tajā vispār iespējams ievietot. Tāpat vēlams noteikt arī stilu, kādā vēlies iekārtot savu guļamistabu.

Guļamistabas iekārtojums atpūtai un saldam miegam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Pielāgo guļamistabas interjeru savam iekšējam ''es''

Veikala ''Nakts Mēbeles'' mārketinga speciāliste stāsta, ka klienti visbiežāk izvēlas iegādāties mēbeles ''drošajos'' pelēkajos, brūnajos vai bēšajos toņos, jo tiem ir vieglāk pieskaņot pārējo interjeru. Tomēr tas nenozīmē, ka tā būtu jādara visiem. ''Ja savā būtībā vairāk mīli krāsu daudzveidību, nevajag atteikties to ieviest savā guļamistabā tikai tāpēc, ka vairums cilvēku tā nedara. Nebaidies savā guļamistabā ienest krāsas! Galu galā – to var izdarīt arī mierīgā ceļā. Piemēram, ja sirdij tuva ir aktīvā oranžā krāsa, tad gultai var izvēlēties kādu no oranžās gammas maigajiem pasteļu toņiem. Jebkuras aktīvās krāsas gammas maigie pasteļu toņi būs piemēroti gultas apdares toņa izvēlē,'' iesaka V.Zvaigzne. 

Savukārt, ja izvēle tomēr sliecas uz pelēkajiem, brūnajiem vai bēšīgajiem toņiem, tad guļamistabas interjeru ļoti labi ir iespējams atsvaidzināt ar krāsainiem akcentiem, kā, piemēram, dekoratīvajiem spilveniem, pārklājiem vai kādu krāsainu puķu podu uz loga.

Izvēlies dabīgus materiālus guļamistabas iekārtojumam

Guļamistabā ir jārada omulīgu un drošu atmosfēru, tāpēc tās iekārtojumam ieteicams izvēlēties dabīgus materiālus, kas ir tīkamāki un siltāki pieskārienam. 

Guļamistabas iekārtojums atpūtai un saldam miegam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Atmosfērisks apgaismojums omulīgai noskaņai

Iekārtojot mājokli, ir svarīgi saprast, kādiem nolūkiem telpa ir domāta. Piemēram, guļamistabā nebūtu ieteicams ne ēst, ne strādāt, ne skatīties televizoru. Tā ir vieta, kur guļam, līdz ar to tai vajadzētu izraudzīties atmosfērisku, siltu apgaismojumu. ''Guļamistabā nav piemērots gaišs un spilgts apgaismojums, kas mūs pamodina, kad ienākam telpā. Tā vietā labāk izvēlēties atmosfēriski dzelteno, kas iemidzina ķermeni, ir mierīgs un ļoti labi sader ar kopējo noskaņu guļamistabā,'' stāsta ''Nakts Mēbeles'' pārstāve.  

Vēdini un mosties ar gaismu logos

Lai mēs labi izgulētos un mostos dabīgi, ļoti svarīgi, lai guļamistabā būtu logs un pirms gulētiešanas (tajā skaitā – arī ziemā) telpā tiktu ielaists svaigs gaiss. ''Ja guļamtelpa nebūs izvēdināta, arī miegs būs sliktāks. Logam šajā telpā ir pat lielāka nozīme nekā mēbeļu izvietojumam!'' uzsver mēbeļu veikala pārstāve. 

Guļamistabas iekārtojums atpūtai un saldam miegam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Mierīgai atmosfērai – neitrālie krāsu toņi

 Guļamistabā nav ieteicams izmantot agresīvus toņus. Piemēram, sarkano un oranžo, kas asociējas, piemēram, ar uguni. Tāpat neiesaka kombinēt melno un dzelteno krāsu, kas kopā izskatās labi, taču var radīt uztraukumu, jo raisa asociācijas ar brīdinājuma zīmēm. Vēl, piemēram, sienu krāsojumam nav ieteicams izvēlēties papīra balto toni, kas ir vēss, ass un rada diskomfortu – slimnīcas efektu. Tā vietā labāk izvēlēties neitrālus un gaišus toņus, kas nomierina, kamēr spilgtos krāsu toņus kā ''odziņu'' var izmantot akcentos (spilvenos, pārklājos, dekoros un tamlīdzīgi). Savukārt, ja tomēr gribas sienas krāsot baltas, kas šobrīd ir visai aktuāli, ieteicams izvēlēties siltākus toņus, piemēram, piena balto.

City24.lv iesaka:

APSKATIES HOMER.LV NAKTS MĒBELES PROFILU ŠEIT !

City24/Nakts mēbeles

Publicēts 18.09.2017