Ievietot sludinājumu

Maija nekustamā īpašuma tirgus cenu indikators

Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija LANĪDA, apvienojot savu biedru – nekustamo īpašumu (NĪ) uzņēmumu analītikas nodaļu sniegto informāciju par cenu izmaiņām trijos segmentos: jaunie projekti (dzīvokļi), sekundārais tirgus (dzīvokļi) un mājas, izveidojusi šī gada maija nekustamā īpašuma tirgus cenu indikatoru.

Maija nekustamā īpašuma tirgus cenu indikators - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Šī gada maija cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušiem darījumiem, ko  nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas “Ober Haus“, “Latio“ un “Balsts“. Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Izveidotais tirgus indikators liecina, ka maijā vidējā tirgus vērtības cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2655 eiro par kvadrātmetru, bet Rīgas mikrorajonos – 1403 eiro par kvadrātmetru. Rīgas rajonā vidējā cena bija 888 eiro par kvadrātmetru, savukārt Jūrmalā - 2746 eiro par kvadrātmetru.

Cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā maijā ir palielinājusies par 1%, bet mikrorajonos -  par 4%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem par 1% ir samazinājusies, bet Jūrmalā - par 1% augusi. 

Sekundārajā tirgū vidējā tirgus vērtības cena dzīvokļiem Rīgas centrā bija 1366 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos 780 eiro par kvadrātmetru, bet Rīgas rajonā - 527 eiro par kvadrātmetru.

Salīdzinot ar šī gada aprīli, maijā sērijveida dzīvokļu cena Rīgas centrā samazinājusies par 2%. Mikrorajonos tā  par 0,5% ir palielinājusies, pieaugums ir novērots arī Rīgas rajonā – tur cena augusi par 1%.

Privātmāju segmentā vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1190 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā 922 eiro par kvadrātmetru, bet Jūrmalā – 1328 eiro par kvadrātmetru.

Mēneša griezumā cenas privātmājām Rīgas mikrorajonos palielinājušās par 1,5%, Rīgas rajonā samazinājušās par 1%, savukārt Jūrmalā cenu izmaiņas nav notikušas.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

LANĪDA

Publicēts 13.06.2018