Ievietot sludinājumu

“Filozofu Rezidences“ būvniecība tuvojas noslēgumam

Iezīmējot būvniecības noslēdzošā posma sākumu, 10. maijā spāru svētkus nosvinējis viens no spilgtākajiem jaunajiem daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksiem Rīgā – «Filozofu Rezidence» Raņķa dambī 34. Abas kompleksa ēkas, kas veidos topošo Latvijas galvaspilsētas «City» zonu līdzās pirmajām augstceltnēm – «Saules Akmens» un «Z-Towers» torņiem,  ir modernās arhitektūras veltījums 18.gs. vācu apgaismības filozofiem Johanam Georgam Hāmanim un Johanam Gotfrīdam Herderam, kurus savulaik uzturoties Rīgā bija iedvesmojusi tuvējā apkaime.

Filozofu Rezidences būvniecība tuvojas noslēgumam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa būvniecība uzsākta 2017.gada oktobrī un pusgada laikā veikti abu ēku virszemes betonēšanas darbi, kā arī noslēgumam tuvojas mūra, fasādes un iekšējo inženiersistēmu izbūves darbi. Paralēli teju pilnībā izgatavoti ēkām nepieciešamie logi un veikta to montāža. Tuvāko mēnešu laikā plānots veikt ēku jumta pārseguma izbūvi, apkārtējās teritorijas labiekārtošanu, vājstrāvu un elektrības tīklu izbūvi un iekšdarbus – sienu apdari, krāsošanu, flīzēšanu, grīdas segumu ieklāšanu u.c.

““Filozofu Rezidence“ ir viens no mūsdienīgākajiem jaunajiem projektiem ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Jau būvniecības laikā tas pārliecinoši iedzīvojies Daugavas labā krasta panorāmā un kļuvis par vienu no Rīgas modernās apbūves simboliem. Tomēr šis ir ne tikai emociju raisošs, bet izaicinājumiem bagāts projekts, jo abās daudzdzīvokļu ēkās, īstenojot ēku projekta autoru arhitektonisko vīziju, ir jāizbūvē sarežģīti tehniskie risinājumi. Tā, piemēram, viens no lielākajiem izaicinājumiem bija ēku augstāko stāvu izbūve, jo, sākot ar 10. stāvu, ēku platība palielinās,“ skaidro Ainārs Leitēns, “Filozofu Rezidence“ būvnieka SIA “Velve“ valdes priekšsēdētājs. 

Viena no projekta arhitektūras unikālajām iezīmēm, ir ēku savdabīgais veidols, kas iztālēm atgādina vienu uz otras kaudzē saliktas grāmatas. Lai panāktu vēlamo vizuālo efektu, kā arhitektoniskais risinājums izmantoti dažāda izmēra un virziena terases un balkoni. Cienot vēsturiski nozīmīgos skatus, kas paveras uz Filozofu aleju un Vecpilsētu, pirmais dzīvojamais stāvs pacelts 14 metru augstumā virs zemes. Zemes līmenī atrodas tikai balsta kolonnas un 12 metrus augstā ieejas zāle. Abu ēku fasādes apšuvumam izmantoti dažādi materiāli - pirmo divu stāvu augstumā paredzēta stiklotā alumīnija fasāde, bet augstāk - keramikas un akmens masas fasādes apdares flīzes, kam piemīt gaisa attīrīšanas un paštīrīšanās īpašības. 

Arhitekts Andris Kronbergs: “Daugavas senkrasta tuvums arhitektūrai uzliek zināmus pienākumus. Esam ēku lejasdaļu veidojuši pēc iespējas caurredzamāku, lai tā nebloķētu skatu uz apkārtni un vecpilsētu. Ēkas ir unikālas, jo plānotas tā, lai no pilnīgi visiem dzīvokļiem būtu skats uz Rīgas centru un Vecrīgu, kuras vēsturisko siluetu aizsargā UNESCO.“

Arhitekts pauž pārliecību, ka “Filozofu rezidences“ būvniecība pozitīvi ietekmēs visa Daugavas kreisā krasta attīstību. “Šīs ēkas Rīgas kreisajam krastam dos jaunu siluetu un savu artavu arī pilsētplānošanas un infrastruktūras jomā, pamazām veidojot zonu, ko mēs saucam par Jauno centru. Ķīpsalas dienvidu gals ar laiku, domājams, izveidosies par Rīgas jauno biznesa centru ar augstbūvēm. “Filozofu rezidence“ ir labs iesākums šīs teritorijas attīstībai,“ viņš piebilst. 

Projekta attīstītājkompānijas “R.Evolution City“ valdes priekšsēdētājs Aleksejs Zagrebeļnijs uzsver: “Ēkas projektēšanā kvalitātes jomā netika pieļauti nekādi kompromisi, un tehnisko risinājumu ziņā šī ir pirmā šāda veida ēka Rīgā. Jau no projekta attīstības sākuma mēs esam centušies domāt par ēkas iedzīvotāju komfortu un vajadzībām, un to, lai ēkā izvēlētie tehniskie risinājumi būtu ekonomiski izdevīgi, ilglaicīgi un neprasītu investīcijas nākotnē. Trīs kārtu sienu paneļi sniedz papildus siltuma un skaņas izolāciju, tāpat arī logi, kuru koka rāmis ar alumīnija uzlikām un dubultās stikla paketes ar siltumvadītspējas koeficentu 0,5. Projekta dzīvokļi būs ar netipiski augstiem griestiem: dzīvokļos līdz 10. stāvam griestu augstums sasniegs 2,91 metrus, no 11. stāva – 3,11 metrus, bet viesistabā dzīvokļos ēkas augšējos stāvos būs līdz pat 6,75 metriem augsti griesti. Vel viena projekta priekšrocība: ieejas un  liftu halles unikālais dizains un koplietošanas telpu un dzīvokļu apdares augstāka kvalitāte. Tas ka jau šajā celtniecības posmā mums ir 25% rezervēto dzīvokļu ir pieradījums ka pircēji to novērtē. Tāpat kā visos mūsu projektos, arī “Filozofu rezidencē“ ir padomāts par īpašo dzīves stilu.“ 

Plānots, ka “Filozofu Rezidences“ ēku kompleksā atradīsies 120 moderni premium klases apartamenti. Rezidences iedzīvotājiem būs pieejamas ne tikai 122 pazemes autostāvvietas, kā arī virszemes stāvlaukums ar vietu 120 automašīnām, bet arī bibliotēkas, kas atradīsies abu ēku ieejas zālēs. Tāpat iedzīvotāju ērtībai kompleksa teritorijā atradīsies basketbola laukums, terases ar pingponga un novusa galdiem, bērnu laukumi un vieta meditatīvai atpūtai ar skatu uz Rīgas vecpilsētu. “Filozofu Rezidences“ kompleksa teritorijas kopējā platība – 4200 kvadrātmetri, savukārt ēku kopējā stāvu platība lēšama 14760.6 kvadrātmetri.  Abu, 22 un 23 stāvus augsto, ēku būvniecību plānots pabeigt 2018. gada otrajā ceturksnī.

“BlueOrange“, kas ir piešķīris projekta realizācijai 9,5 miljonus eiro, plāno turpināt sadarbību arī tālākajā dzīvojamā kompleksa attīstībā. “Esam izveidojuši pievilcīgu šo biznesa klases dzīvokļu kreditēšanas piedāvājumu, kas interesentiem dotu elastīgāku risinājumu pārejai uz jaunu dzīvesvietu,“ atzīmē bankas izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

 

City24.lv iesaka:

APSKATI JAUNO PROJEKTU PIEDĀVĀJUMU UN ATRODI ARĪ SAVAS JAUNĀS MĀJAS!

SIA "Velve"

Publicēts 11.05.2018