Ievietot sludinājumu

Ieteikumi, kā rudenī savā mājoklī radīt mājīgu noskaņu

Rudenī, kad skats aiz loga ar katru dienu kļūst arvien pelēkāks un drūmāks, bet pažobelēs svilpo auksti un skaudri vēji, par drošības, siltuma un mājīguma epicentru kļūst mūsu mājas. Lai noskaidrotu, kā šoruden iekārtot savu mājokli, lai tajā radītu patiešām mājīgu un omulīgu noskaņu, vērsāmies pēc padoma pie interjera veikala ALANDEKO mārketinga vadītājas Ilzes Mortukānes un mārketinga speciālistes Sintijas Grigules. 

Ieteikumi, kā rudenī savā mājoklī radīt mājīgu noskaņu - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Mājas tekstila nomaiņa

Viens no vienkāršākajiem, bet reizē arī iedarbīgākajiem veidiem,  kā rudens sezonā savā mājoklī radīt aicinošu un omulīgu noskaņu, ir nomainīt daļu vai pat visus tekstila interjera elementus. Piemēram, plānos tilla aizkarus, kas vasarā gaisīgi un romantiski plīvojuši vējā, nomaini pret blīvāka auduma aizkariem, bet košo vannas istabas dvieļu, dekoratīvo spilvenu un pārklāju vietā izvēlies audumus mierīgākā krāsu gammā, piemēram, zemes toņos. 

Paklājs praktiskiem un estētiskiem nolūkiem

Protams, rudens sezonā neiztikt arī bez paklāja uz grīdas! ''Paklājs interjerā pilda vairākas funkcijas. Tas ne vien vizuāli izdaiļo telpu, ir patīkams pieskārienam un ļauj mājoklī pārvietoties basām pēdām, bet arī slāpē trokšņus un saglabā mājoklī siltumu - tā rezultātā mājoklī rodas daudz omulīgāka un patīkamāka noskaņa,'' zina teikt ALANDEKO speciālistes. 

Ieteikumi, kā rudenī savā mājoklī radīt mājīgu noskaņu - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Sveces sirds siltumam

Rudenī, it īpaši septembrī un oktobrī, kad dienas vēl ir siltas, bet vakari un naktis jau kļuvušas aukstas, cilvēkiem mēdz salt. Kamēr vēl nav pieslēgta apkure, ka mūs sasilda fiziski, siltuma un mājīguma sajūtu vari radīt vismaz emocionālā ziņā, sava mājokļa interjeru papildinot ar svecēm. Lielas, mazas, garas, aromātiskas, dabīgas – sveču klāsts ir nudien plašs! Tikpat dažādas ir arī iespējas, kā sveces iekļaut savā interjerā – tās var ielikt dekoratīvajos svečturos, trauciņos vai laternās, ievietot stikla burciņās, vai, piemēram, izkārtot uz paplātes. 

Fotogrāfijas un citi mīļi nieciņi

Mājīguma sajūtu savās mājās varam uzburt arī ar dažādu personisku un mīļu dekoru palīdzību, piemēram, svečturiem, vāzēm, paša gatavotiem nieciņiem vai foto rāmjiem, no kuriem pretī raugās silti mums tuvu cilvēku skatieni. ''Der atcerēties, ka siltuma sajūtu rada ne tikai temperatūra, bet arī sajūtas sirsniņā, tāpēc, jo vairāk apkārt būs dažādu sīku lietu, kas raisa pozitīvas asociācijas un patīkamas atmiņas, jo omulīgāk mājoklī jutīsimies,'' skaidro ALANDEKO pārstāves. 

Mākslīgie ziedi noskaņas radīšanai

Pavasarī un vasarā dzīvokli vai māju ierasts dekorēt ar grieztiem ziediem, savukārt rudenī, kad svaigo ziedu izvēle vairs nav tik plaša, omulīgu noskaņu mājoklī palīdzēs radīt mākslīgie ziedi, kas, turklāt, ir ilgmūžīgi un neprasa nekādas rūpes. 

Ieteikumi, kā rudenī savā mājoklī radīt mājīgu noskaņu - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Mājīgs apgaismojums patīkamai atmosfērai

Rudenī, kad dienas kļūst tumšākas, saule vairs tik bieži nespīd un organismā samazinās D vitamīns, gaismas trūkumu var kompensēt ar mākslīgo apgaismojumu. Gaišumu un līdz ar to arī siltumu mājoklī var radīt, piemēram, ar spilgtākām un gaišākām griestu lampām, savukārt omulīgākas un intīmākas atmosfēras radīšanai piemērotākas būs stāvlampas ar regulējamu intensitāti un siltu gaismu. Mājīguma noskaņas veidošanai labi der arī jau pieminētās sveces. 

Rudens vēsmas mājoklī

Mājīgu noskaņu drēgnajos rudens vakaros palīdzēs radīt ne tikai dažādi interjera elementi, bet arī krāsu toņi sienu krāsojumā, mēbelēs un dekoros. ALANDEKO speciālistes ieskicē, ka ir pienācis laiks spirgtos pasteļtoņus nomainīt pret siltākiem pasteļtoņiem un aicina šoruden iedvesmu smelties dabā.  ''Mājokļa iekārtošanai un mājīgas sajūtas radīšanai ieteicams izvēlēties lietas, kas ir, piemēram, oranžos vai silti brūnos toņos. Kā akcentu var izmantot arī dzelteno krāsu, kas simbolizē sauli, kas mums rudens periodā ļoti trūks. Tāpat labi rudenī mājokļa interjerā iederēsies matētais vīna sarkanais tonis, kā arī, protams, siltie zaļā toņi,'' iesaka Ilze Mortukāne un Sintija Grigule.

City24.lv iesaka:

APSKATIES HOMER.LV ALANDEKO PROFILU UN IZSTAIGĀ VIRTUĀLO SALONU ŠEIT !

City24/ALANDEKO

Publicēts 15.09.2017