Ievietot sludinājumu

Investors: Klasiskie nekustamo īpašumu investīciju fondi pielāgojas pārmaiņām tirgū

Klasiskie nekustamo īpašumu investīciju fondi pielāgojas pārmaiņām tirgū un maina savus darbības principus, konferencē «Baltic Real Estate Leaders Forum» sacīja investīciju fonda «East Capital» izpilddirektors Madiss Raidma.

Investors: Klasiskie nekustamo īpašumu investīciju fondi pielāgojas pārmaiņām tirgū - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

“Ņemot vērā pārmaiņas tirgū, klasiskos investorus varētu uzskatīt par dinozauriem, kuri izmirst, taču nedomāju, ka tas notiks. “East Capital“ pastāv jau 20 gadus un domāju, ka pastāvēs arī nākamos 20 gadus,“ sacīja Raidma.

Viņš norādīja, ka klasiskie investori Baltijā iepērk komercīpašumus – biroju centrus, tirdzniecības centrus, tā darbojas gan “East Capital“, gan “Northern Horizon“, gan “Lords“, gan “EfTEN“. Šie uzņēmumi veic tiešās investīcijas nekustamajos īpašumos un darbojas kā trasta kompānijas.

“Tirgus kļūst arvien sarežģītāks, iespēju ir mazāk, visi grib gūt atdevi. Ja līdz šim investors kādus pāris gadus vēroja potenciālo investīciju objektu, naudas plūsmu, nomniekus, iepirkšanās centru gadījumā - arī pircēju plūsmas, tagad parādās tendence, ka investori pērk nepabeigtus investīciju objektus, tādējādi piešķirot papildus finansējumu attīstītājam projekta pabeigšanai. Šādā gadījumā investora riski ir lielāki,“ skaidroja Raidma.

Viņš piebilda, ka vienlaikus klasiskie investīciju fondi arvien biežāk sāk darboties arī kā projektu attīstītāji - pērk zemesgabalu un par savu naudu būvē biroju vai tirdzniecības centru.

“Tāpat tirgum nu jau arvien raksturīgāk ir tas, ka investīciju fonds, pērkot investīciju objektu, pieprasa pārdevēja sniegtās īres garantijas,“ stāstīja Raidma.

Pēdējā laikā arvien biežāk investīciju piesaistei tiek piesaistīts pūļa finansējums, lai gan apjomi pagaidām vēl nav lieli un pārsvarā tas notiek jaunu dzīvojamo ēku būvniecībā. Jaunam, nelielam investoram šī ir izdevīga platforma, piebilda Raidma.

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK!

leta

Publicēts 07.11.2017