Ievietot sludinājumu

Tuvojoties gada nogalei, Rīgā samazinājies dzīvokļu piedāvājums

Dzīvokļu piedāvājumam gada nogalēs ir tendence samazināties: arī novembrī, līdzīgi kā pērn, piedāvājumā tika konstatēta lejupslīde, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.  Kopumā novembrī dzīvokļu piedāvājums samazinājās par 4 %, savukārt Rīgas centrālajā daļā – par 10% auga. Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits jau atkal samazinājās – šoreiz par 8 %.

Tuvojoties gada nogalei, Rīgā samazinājies dzīvokļu piedāvājums - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

2017. gada novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, nedaudz samazinājās – par 3,8 %. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos novembrī arī samazinājās – par 7,9 %. Salīdzinot ar 2016. gada novembri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 25 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 12 %.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, redzams, ka vislielākais piedāvājumu skaits novembrī bija Purvciemā, Ķengaragā un Pļavniekos, savukārt vismazākais tas bija Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās, vēsta "Arco Real Estate". Novembrī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk samazinājās Ziepniekkalnā (- 20 %), turpretī Teikā - visvairāk palielinājās (+ 12 %).

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums novembrī joprojām konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais, teikts pārskatā. 

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK!

Arco Real Estate

Publicēts 11.12.2017