Ievietot sludinājumu

Gada nogalē Rīgā samazinājies dzīvokļu piedāvājums

Dzīvokļu piedāvājumam gada nogalēs ir tendence samazināties, un arī 2017. gada decembrī, līdzīgi kā 2016. gadā, piedāvājums piedzīvoja lejupslīdi, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā. Kopumā dzīvokļu piedāvājums decembrī samazinājās par 8 %, savukārt Rīgas centrālajā daļā tas saruka par 9 %. Arī Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits turpināja samazināties - šoreiz par 7 %, un gada nogalē bija līdzīgs kā 2016. gada beigās.

Gada nogalē Rīgā samazinājies dzīvokļu piedāvājums  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

2017. gada decembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājās – par 8 %. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos decembrī arī saruka – par 7 %. Salīdzinot ar 2016. gada decembri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 13 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 4 %.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits decembrī bija Purvciemā, Ķengaragā un Imantā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits novērots Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. "Arco Real Estate" vēsta, ka decembrī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk samazinājās Zolitūdē (- 21 %). Tikmēr vislielākais dzīvokļu skaita piedāvājuma palielinājums novērots Mežciemā (+ 14 %).

Decembrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā. Savukārt Pļavniekos piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Arco Real Estate

Publicēts 10.01.2018