Ievietot sludinājumu

“Bonava Latvija“ kļūst par lielāko nekustamo īpašumu attīstītāju Latvijā

Uzņēmums «Bonava Latvija» ir kļuvis par lielāko mājokļu attīstītāju pēc 2017. gadā Latvijā reģistrēto un pārdoto dzīvokļu skaita jaunuzceltās ēkās, liecina apkopotie nekustamā īpašuma tirgus dati*. 

Bonava Latvija kļūst par lielāko nekustamo īpašumu attīstītāju Latvijā - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Kā rāda statistika, pērn kopsummā Rīgā jaunajos projektos tika pārdoti 1149 dzīvokļi. “Bonava Latvija“ pagājušajā gadā ir pabeidzis būvniecību un noslēdzis darījumus trijos mājokļu projektos divās Rīgas apkaimēs - Ķengaragā un Dārzciemā, tur pārdodot 131 mājokļus, kas sastāda 11 % no visu Rīgā pārdoto dzīvokļu apjoma. 

““Bonava Latvija“ kļūšana par tirgus līderi nav nejauša – jau kopš darbības uzsākšanas Latvijā esam mērķtiecīgi darbojušies, lai radītu aizvien vairāk mājokļus, ko var atļauties galvaspilsētas iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem. Mūsu uzņēmums ar pārliecinošiem biznesa rezultātiem strādā visā Ziemeļeiropā - arī Vācijā esam tirgus līderis, savukārt Skandināvijā un Igaunijā esam starp lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem,” panākumus komentē “Bonava Latvija“ valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš. “Līdera pozīcija uzņēmumam nodrošina pieaugošu mājokļu attīstīšanas kapacitāti un iespēju piedāvāt mājokļus arvien lielākai galvaspilsētas iedzīvotāju daļai arvien dažādākās Rīgas apkaimēs.“ 

Turpināsim audzēt apjomus arī turpmāk

2017. gadā “Bonava Latvija“ nekustamo īpašumu attīstībā ir veikusi investīcijas 11 milj. eiro apmērā. Nākamajos gados mājokļu attīstīšanā plānots investēt vairāk kā 60 milj. eiro.

Dzīvojamo platību tirgus Latvijā ir attīstījies lēnāk nekā Igaunijā, un pašlaik vēl aizvien 75% no visiem Rīgas mājokļiem ir uzbūvēti padomju laikos. Latvijas neatkarības gados kopš 1990. gada ir uzbūvēti tikai aptuveni 10% mājokļu, lielākoties šie mājokļi ir segmentā, ko iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem nevar atļauties.

Tieši pieejamo cenu segmenta mājokļi ir pozīcija, kurā “Bonava Latvija“ saredz milzu iespējas. Šo potenciālu uzņēmums attīsta gan iegādājoties arvien vairāk apbūves gabalu, gan investējot līdzekļus jauna dzīvojamā fonda izveidē. “Izvērtējot arvien pieaugošo pieprasījumu pēc jauniem mājokļiem, esam uzsākuši vēl straujāku jauno mājokļu attīstību. Šogad ir plānots attīstīt septiņus jaunus projektus, starp kuriem ir divu lielu dzīvojamo kompleksu būvniecība Dreiliņos un Krasta rajonā. Tādējādi mēs esam mērķtiecīgi līderpozīcijas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū saglabāt arī turpmāk,“ šī gada plānus ieskicē M. Kļaviņš, “Bonava Latvija“ valdes priekšsēdētājs. 

*Tirgus izpēti “Mājokļu tirgus pārskats. Rīga un reģioni. 2017.gada 4.ceturksnis“ veica nekustamo īpašumu kompānija “Latio“.

 

City24.lv iesaka:

APSKATI “BONAVA LATVIJA“ JAUNO PROJEKTU PIEDĀVĀJUMUS!

leta

Publicēts 22.03.2018