Ievietot sludinājumu

Klientus interesē pirkt jau gatavas noliktavu un ražošanas telpas

Noliktavu un ražošanas telpu segmentā 2018. gada 1. ceturksnis ir bijis aktīvāks kā iepriekš. Ir parādījušies pieprasījumi pēc ražošanas telpām iegādei un ir arī atbilstoši telpu piedāvājumi, komercplatību tirgus pārskatā vēsta nekustamo īpašumu kompānija «Ober Haus».

Klientus interesē pirkt jau gatavas noliktavu un ražošanas telpas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Noliktavu telpām nomas tirgū aktivitāte joprojām salīdzinoši zema. Telpas tuvu Rīgas centram ar maz vakancēm. Lidostas tuvumā tiek plānots attīstīt jaunu loģistikas centru. Jauni klienti Latvijā ienāk reti, pārsvarā notiek esošo klientu rotācija uz jaunām energoefektīvākām telpām, nomātām vai uzbūvētām pašu vajadzībām.

Jaunu noliktavu un industriālo platību jomā vidējās nomas maksas ir nedaudz augušas. Maksa par neapsildītiem, veciem angāriem ir vidēji 0,7 eiro par kvadrātmetru mēnesī, par vecās industriālās zonās atjaunotiem cehiem – vidēji no 1,5 līdz 3,0 eiro par kvadrātmetru mēnesī, bet par ekspluatācijā tikko nodotu A klases kompleksu ar atbilstošas kvalitātes aprīkojumu visās pozīcijās Rīgas robežās un Pierīgā – no 3,5 līdz 4,7 eiro par vienu kvadrātmetru mēnesī. Vidējās apsaimniekošanas izmaksas ir robežās no 0,4 līdz 0,8 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Pārdošanas cenas saglabājušās iepriekšējā ceturkšņa līmenī. Par nelielām sekundārām noliktavu, ražotņu un servisu būvēm platībās līdz 500 kvadrātmetriem cena ir vidēji no 350 līdz 400 eiro par vienu kvadrātmetru. 

Cenas par angāriem platībās no 500 kvadrātmetriem svārstās no 70 līdz 250 eiro par vienu kvadrātmetru.

Galvenokārt cena atkarīga no angāru stāvokļa un specifikas. Ražošanas objektu apbūves zemju vidējās cenas Pierīgā un Rīgas mikrorajonos ir robežās no 15 līdz 30 eiro par vienu kvadrātmetru.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Ober Haus

Publicēts 08.05.2018