Ievietot sludinājumu

Četri kritēriji, kas jāņem vērā, lai dzīvoklis būtu veiksmīga investīcija

Dzīvoklis, gluži kā jebkurš cits nekustamais īpašums, ir ļoti liels un atbildīgs pirkums. Arī mājokļa kredīts ir ilgtermiņa saistības, tādēļ, iegādājoties dzīvokli, ir jāizsver ne tikai tā atbilstībatavām šī brīža vajadzībām, bet arī tas, kāda būs dzīvokļa vērtībailgtermiņā. Būvkompānijas «Merks» nekustamo īpašumu tirdzniecības projektu vadītāja Dace Tumšā dalās ar četriem svarīgiem aspektiem, kurus vajadzētu ņemt vērā, lai noskatītais dzīvoklis būtu veiksmīga un izdevīga ilgtermiņa investīcija. 

Četri kritēriji, kas jāņem vērā, lai dzīvoklis būtu veiksmīga investīcija - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Atrašanās vieta

Viens no svarīgākajiem aspektiem, kas jāņemvērā, izvēloties dzīvokli, ir tā atrašanās vieta. Kā zina teikt būvkompānijas “Merks“ pārstāve Dace Tumšā, jo tuvāk centram investīciju objekts atradīsies, jo vērtīgāks tas būs. Centrs un centra tuvums paši par sevi nekustamo īpašumu tirgū ir pamatvērtības, tāpēc arī tirgus cenu svārstības centrā nebūs tik izteikti jūtamas kā mikrorajonos.

Laika griezumā centrā un tā tuvumā esošo īpašumu vērtība, visticamāk, pieaugs, jo ierobežotās zemes pieejamības dēļ šajā pilsētas daļā jaunu projektu izbūve ir iespējama krietni retāk, kā arī apbūvi ierobežo dažādi saistošie noteikumi. 

Četri kritēriji, kas jāņem vērā, lai dzīvoklis būtu veiksmīga investīcija - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Dzīvokļa izīrēšanas iespējas

Laikam ejot, var notikt dažādas pārmaiņas, tādēļ pirms pirkuma veikšanas ir svarīgi izsvērt, vai dzīvoklis un apkaime, kurā tas atrodas, būs interesants arī īrniekiem, ja pats pēc kāda laika tajā vairs nedzīvosi, bet pārdot negribēsi.

Piemēram, laba investīcija īres tirgū ir dzīvokļi projektā “Skanstes parks“. Tā kā īres dzīvokļi jaunajos projektos ir maz, šādi īpašumi ir ļoti pieprasīti. Būvkompānijas “Merks“ pārstāve stāsta, ka dzīvokļi “Skanstes parkā“ ir ar mūsdienu dzīves prasībām atbilstošu platību, kur paredzētas vietas arī garderobēm, palīgtelpāmun slēgtām autostāvvietām. “Projekta dzīvokļi ir vērtīga investīcija gan, lai dzīvotu pats, gan izīrēšanai, jo projektā tiek piedāvāti komfortabli un ļoti kvalitatīvi mājokļi. Tā ir izvēle cilvēkiem, kuri zina sevi un savu dzīves telpu,” uzsver D.Tumšā. 

Vienlīdz saistoša ir arī pati apkaime, kurā projekts atrodas – Skanste, Rīgas modernais centrs. Līdz ar jaunu biroja ēku būvniecību šeit kļūst plašākas iespējas atrast darbu. Tiek celtas arī jaunas dzīvokļu mājas, kas kopumā Skansti veido par arvien mūsdienīgākuapkaimi, kur viss ir blakus un viegli sasniedzams – darbs, mājas, mācību iestādesun atpūtas iespējas. Četri kritēriji, kas jāņem vērā, lai dzīvoklis būtu veiksmīga investīcija - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsOtrreizējā tirgus aktivitāte 

Ierobežotā piedāvājuma dēļ, īpaši jauno projektu dzīvokļi Rīgas centrā ir pieprasīti arī otrreizējā tirgū.Protams, pieprasīts var būtarī dzīvoklis mikrorajonā, taču mājoklis centrā – tā ir vērtība, kas tiek turēta godā jau gadu simtiem. 

Kā svarīgu faktoru Dace min arī to, ka vecās centra mājas, lai arī restaurētas, bieži vien tomēr nesniedz mūsdienu cilvēkam vajadzīgo komfortu – autostāvvietu, liftu, kurā ērti iebraukt ar bērnu ratiņiem, vietu, kur novietot velosipēdu u.tml. Līdz ar to dzīvoklis centrā - jaunajā projektā - noteikti ir izdevīgs ilgtermiņa ieguldījums un tam būs arī pieprasījums otrreizēja tirgū, ja nolemsi dzīvokli pārdot.

Četri kritēriji, kas jāņem vērā, lai dzīvoklis būtu veiksmīga investīcija - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Projekta attīstītājs

Lai dzīvoklis būtu veiksmīga nākotnes investīcija, svarīgi pievērst uzmanību arī tam, kas ir projekta attīstītājs un būvnieks, kāda ir tā reputācija tirgū un iepriekš realizētie projekti.  “Pērkot konkrēta modeļa automašīnu, mēs jau aptuveni nojaušam, ar kādām problēmām būs jārēķinās, taču iegādājoties dzīvokli, cilvēki nereti par šiem jautājumiem pat neaizdomājas. Pērkot mājokli, nevajadzētu aprobežoties tikai ar “patīk“ vai “nepatīk“ sajūtu. Pieņemot lēmumu, jānoskaidro arī tas, vai un kādas problēmas radīsies ilgtermiņā, jo tieši attīstītājs nosakaizvēlēto materiālu kvalitāti mājas būvniecībā. Piemēram, kādi konkrētajā projektā ir inženiertīkli – ūdensvadi, ventilācija un citas sistēmas? Kādu zīmolu apdares materiāli izvēlēti dzīvokļos? Ir jābūt pret sevi atbildīgam un jāuzdod jautājumi, lai noskaidrotu, kādu kvalitāti saņemsipar ieguldītajiem līdzekļiem,“ iesaka D.Tumšā.

Kā labu piemēru un pārbaudītu vērtību šajā ziņā var minēt būvkompāniju“Merks“, kura jau 12 gadus Latvijā nodarbojas ar mājokļu būvniecību. 2006. gadā nodots pirmais projekts – Viesturdārza mājas“ , kam sekoja Jaunbiķeri“, “Skanstes Virsotnes“ un vairāki citi dzīvojamo māju projekti. “Merks“ būvētajos  mājokļos Rīgāšobrīd dzīvo vairāk kā 1000 ģimenes, tādēļ iegūt atsauksmes par dzīvokļu kvalitāti tirgū ir viegli. Pieminētajā Skanstes apkaimē“Merks“ ir izveidojis jau trešo dzīvojamo māju projektu -“Skanstes parks“, kurādzīvokļus nereti pērk arī cilvēki no agrāk celtajiem “Merks“ projektiem.  

“Merks“

atšķirības zīme tirgū ir tā, ka kompānija pati ir gan nekustamo īpašumu projektu attīstītājs, gan būvnieks, gan pārdevējs, gan arī garantijas sniedzējs. Iegādājotiesdzīvokli“Merks“ jaunajos projektos, īpašnieki iegūst pārliecību – pat ja radīsies kādas problēmas, tās risinās būvnieks, nevis starpnieks, kurš uz to laiku varbūt jau tirgū vairs nav atrodams.

 

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK

City24.lv

Publicēts 30.05.2018