Ievietot sludinājumu

Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas minimāli

Šī gada maijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,1 %, vidējai cenai pieaugot līdz 791 eiro par kvadrātmetru, teikts jaunākajā nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā. Kopš 2018. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 3,1 %.

Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas minimāli - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Cenas bija par 51,2 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1 620 eiro par kvadrātmetru.

2018. gada maijā cenu pieaugums samazinājās līdz minimālai robežai (0,1 %), turklāt vairākos mikrorajonos cenu izmaiņas netika novērotas vispār. Līdzšinējā cenu pieauguma dinamika pagājušajā mēnesī apstājās. Divos dārgākajos Rīgas mikrorajonos - Imantā un Zolitūdē - jau trešo mēnesi pēc kārtas cenu izmaiņas netika novērotas, kas varētu liecināt, ka cenas sasniegušas augstāko robežu. Dzīvokļu cenu pieaugums apstājās arī Rīgas apkārtnē. 

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2018. gada sākuma novērots Teikā (+ 4,7 %). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš šī gada sākuma pieauga Juglā un Imantā (+ 1,7 %), secinājuši uzņēmuma eksperti. 

Vērtējot pēc istabu skaita, cenas pieauga 1 - 4 istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (+ 0,1 %), divistabu (+ 0,2 %), trīsistabu (+ 0,1 %) un četristabu (+ 0,1 %) dzīvokļiem.

“Arco Real Estate“ vēsta, ka maijā Rīgas lielākajos mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās bija vērojamas pozitīvas izmaiņas. Lielākajā daļā no mikrorajoniem cenas palielinājās par 0,1 – 0,7 %. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Ziepniekkalnā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 0,7 %. Savukārt cenu izmaiņas maijā netika novērotas Pļavniekos, Mežciemā, Vecmīlgrāvī, Imantā un Zolitūdē, kur tās saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī.

2018. gada maijā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2017. gada sākumu, bija augstākas par 12 %. Savukārt kopš 2018. gada sākuma cenas palielinājās par 3 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas maijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās 949 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena maijā saglabājās Bolderājā, kur tā pieauga līdz 568 eiro par kvadrātmetru.

Pārskatā teikts, ka šī gada maijā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kur cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 līdz 51 000 eiro (atkarībā no atrašanās vietas). Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 26 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kur cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 līdz 41 000 eiro (atkarībā no mikrorajona).

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Arco Real Estate

Publicēts 13.06.2018