Ievietot sludinājumu

4 nekustamo īpašumu attīstītāju biežāk pieļautās kļūdas finansējuma piesaistē

Dažādos plašsaziņas līdzekļos pēc ekonomiskās krīzes arvien biežāk lasām par jauniem finanšu instrumentiem, kas piedāvā alternatīvus pakalpojumus ierastajiem komercbanku risinājumiem. Vai arī nekustamo īpašumu attīstītāji seko līdzi jaunumiem un izvēlas alternatīvas, vai jaunu projektu finansēšanas modelis nav mainījies? Strauji augošie statistikas rādītāji start-up uzņēmumiem nekustamo īpašumu finansēšanas nozarē liecina, ka uzņēmēju interese par pūļa finansējuma iespējām pieaug visā Eiropā, tostarp arī Latvijā, tomēr vēl aizvien dažādu jaunu projektu izstrādē tiek pieļautas vairākas kļūdas, kas negatīvi ietekmē objektu veiksmīgu realizāciju:

4 nekustamo īpašumu attīstītāju biežāk pieļautās kļūdas finansējuma piesaistē - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

1. Pūļa finansējuma vietā piesaista stratēģisko partneri

Nereti kā finansējuma veidu īpašumu attīstītāji izvēlas stratēģiskā partnera/investora piesaistīšanu, kas bieži vien nozīmē līdz pat 50% dalīšanos gūtajā peļņā, respektīvi, uzņēmējam ir jāpaveic viss darbs projekta realizēšanai, taču puse peļņas jebkurā gadījumā jānovirza investoram. No šādas situācijas iespējams izvairīties, izmantojot pūļa finansējuma platformas - atmaksājot tikai noteikto procentu likmi no aizdevuma summas, neatkarīgi no gūtās peļņas apjoma. 

2. Gaida kamēr realizēs vienu projektu pilnībā, pirms uzsāk nākamo 

Pateicoties daudzveidīgām finansējuma gūšanas iespējām, vairs nav jāatliek savs attīstības potenciāls uz vēlāku laiku, gaidot līdz tiks pilnībā izpārdots kāds no esošajiem projektiem, lai iegādātos un uzsāktu darbus pie nākamā īpašuma. Īstermiņa bridge aizdevums ir īpaši piemērots gadījumiem, kad nepieciešams atbrīvot projektā iesaldēto kapitālu jauna projekta uzsākšanai, vai uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu palielināšanai. Viens no EstateGuru piemēriem  šāda veida risinājumam ir finansētais Siguļu aizdevums, kurā tika piesaistīti kopā 200 000 eiro, vai Mardi daudzdzīvokļu nama aizdevums pārdošanas periodā, kura laikā tika realizēti vairāk kā 100 jaunuzbūvētie dzīvokļu īpašumi, un kapitāla atbrīvošanai platformā piesaistīts vairāk kā 1miljons eiro.

3. Nesāk reklamēt projektu pirms nodošanas ekspluatācijā

Ne vienmēr īpašumu attīstītāji izvēlas uzsākt reklamēšanas aktivitātes projektam esot vēl būvniecības stadijā, taču pieredze no gadījumiem, kad mārketinga kampaņa uzsākta projekta agrīnā stadijā un būtiski veicinājusi realizācijas apjomus liecina, ka ir vērts piedāvāt potenciālajiem klientiem ieskatu gaidāmajā un pat iespēju rezervēt īpašuma iegādes tiesības. Piesaistīt finansējumu EstateGuru nozīmē ne tikai iegūt finanšu līdzekļus ātri un ar izdevīgiem nosacījumiem, bet arī papildu mērketingu - platformā reģistrēto investoru skaits pārsniedz 12.5 tūkstošus, nereti investori izpētot projektu platformā ir ieinteresēti iegādāties īpašumu vai ieteikt to paziņām, sekmējot pārdošanas rezultātus. 

4. Ja banka atteica - variantu nav!

Saņemt atteikumu nekad nav patīkami, it īpaši, ja šis atteikums ir no bankas, par sapņu projekta realizāciju, taču jāsaprot, ka pastāv dažādas alternatīvas situācijas atrisināšanai. Jāatmet aizspriedumi par īstermiņa finanšu risinājumiem - pūļa finansējumam nav jābūt bankas aizvietotājam, tas var kalpot kā izdevīgs papildinājums. Viens no populārākajiem aizdevuma darījuma modeļiem pūļa finansēšanas platformā ir tieši refinansēšanai paredzēts finansējums - nauda tiek piesaistīta periodam, kamēr sakārtotas nepieciešamās formalitātes bankas kredīta noformēšanai. Izmantojot iespēju atmaksāt visu aizdevuma summu un procentu maksājumus aizdevuma termiņa beigās, ko piedāvā EstateGuru, bez liekām neērtībām iespējams refinansēt aizdevumu bankā.

Ja arī tu reiz esi pieļāvis kādu no šīm kļūdām un vēlies pieteikties bezmaksas konsultācijai, sazinies ar EstateGuru zinošajiem ekspertiem

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

EstateGuru

Publicēts 21.06.2018