Ievietot sludinājumu

Jūnijā apstājies Rīgas dzīvokļu cenu pieaugums

Šī gada jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas kopumā nemainījās, vidējai cenai saglabājoties 791 eiro par kvadrātmetru, teikts jaunākajā nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā. Kopš 2018. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 3,2%.

Jūnijā apstājies Rīgas dzīvokļu cenu pieaugums - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Cenas vidēji bija par 51,2 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 eiro par kvadrātmetru.

2018. gada jūnijā cenu pieaugums apstājās. Lielākajā daļā mikrorajonu cenu izmaiņas netika novērotas. Līdzīgi kā citus gadus jūnijā, tirgus aktivitāte samazinājās. Nelielas cenu izmaiņas tika konstatētas atsevišķos mikrorajonos pieprasītākajiem divistabu un trīsistabu dzīvokļiem. Arī Pierīgā dzīvokļu cenu pieaugums apstājās. Minimālas cenu izmaiņas jūnijā konstatētas Salaspilī un Jelgavā.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2018. gada sākuma novērots Teikā (+ 5%). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš šī gada sākuma pieauga Imantā (+ 1,7%), secinājuši uzņēmuma eksperti. 

Vērtējot pēc istabu skaita, 1 - 4 istabu dzīvokļiem cenas saglabājās nemainīgas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga divistabu (+ 0,1%) un trīsistabu (+ 0,1%) dzīvokļiem.

“Arco Real Estate“ vēsta, ka jūnijā Rīgas lielākajos mikrorajonos nebija vērojamas jebkādas izmaiņas sērijveida dzīvokļu cenās. Lielākajā daļā mikrorajonu cenas saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī. Atsevišķos mikrorajonos cenas palielinājās par 0,1 – 0,6%. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Juglā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 0,6%. Savukārt Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Ķengaragā, Ziepniekkalnā, Imantā, Zolitūdē, Āgenskalnā un Iļģuciemā jūnijā netika novērotas, tur dzīvokļu cenas saglabājušās iepriekšējā mēneša līmenī.

2018. gada jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2017. gada sākumu, bija augstākas par 12%. Savukārt kopš 2018. gada sākuma cenas palielinājās par 3 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas jūnijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās 952 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena jūnijā saglabājās Bolderājā, kur tā palielinājās līdz 569 eiro par kvadrātmetru.

Pārskatā teikts, ka šī gada jūnijā visdārgākie dzīvokļi saglabājās

119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 līdz 51 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 26 000 līdz 41 000 eiro, kā arī Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 līdz 41 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Arco Real Estate

Publicēts 12.07.2018