Ievietot sludinājumu

Piesaista pūļa finansējumu daudzdzīvokļu nama projektam Tukumā

Jauni daudzdzīvokļu nami Rīgā un tās tuvējā apkārtnē nav retums, tomēr arvien vairāk nekustamo īpašumu attīstītāji sāk domāt par jauniem projektiem arī reģionos ārpus galvaspilsētas. Viens no šādiem projektiem pavisam drīz taps Tukumā - Celtnieku ielā 1, kur pieredzējuši nozares profesionāļi nolēmuši attīstīt 6 stāvu dzīvojamo ēku, piedāvājot tirgū 48 jaunus dzīvokļus.Piesaista pūļa finansējumu daudzdzīvokļu nama projektam Tukumā - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsPieprasījums bez piedāvājuma

Projekta attīstītāji uzsver šī objekta nozīmīgumu, jo Tukumā nekustamo īpašumu tirgus piedāvājumā šobrīd nav pieejami dzīvokļi jaunbūvēs - jaunākā daudzdzīvokļu ēka Tukumā ir nodota ekspluatācijā 2008.gadā, taču pieprasījums pēc kvalitatīvām dzīvojamajām platībām nepārprotami ir. Kā potenciālie pircēji tiek izvirzīti gan Rīgā strādājošie ekonomiski aktīvie Tukuma iedzīvotāji, gan arī  lielie uzņēmumi, kas darbojas Tukumā, un jau ir izrādījuši interesi par dzīvokļu iegādi saviem speciālistiem.

Ņemot vērā to, ka aptuveni 65% no visiem Tukuma iedzīvotājiem ir darbspējas vecumā, dzīvojamo platību trūkums pilsētā kļūst par arvien aktuālāku problēmu un sekmē iedzīvotāju pārvākšanos uz galvaspilsētu. Tā kā pilsētā pieejami ātri un ērti sabiedriskā transporta savienojumi ar Rīgu, tā ir piemērota dzīvesvieta tiem, kas strādā galvaspilsētā, bet vēlas baudīt mierīgāku dzīvesveidu nesteidzīgā vidē.   

Jau kopš 2015.gada arī Tukuma domes Teritoriālās Attīstības komiteja par vienu no galvenajām prioritātēm izvirzījuši dzīvojamā fonda atjaunošanu un uzlabošanu pašvaldībā, īpaši izceļot nepabeigto jaunceļamo namu attīstību, tostarp arī īpašumu Celtnieku ielā 1, kas radītu ievērojamu pievienoto vērtību pašvaldībai un tās iedzīvotājiem, un būtu kā viens no pirmajiem soļiem jau minētās dzīvokļu trūkuma problēmas risināšanā. 

“Vērojot strauji augošo nepieciešamību pēc kvalitatīvām dzīvojamajām platībām Tukuma pilsētā, secinājām, ka šobrīd ir īstais brīdis šī īpašuma attīstīšanai. Nekustamā īpašuma tirgus reģionā ir pietiekami nobriedis un vērojama stabilitāte. 2017.gadā sākām sagatavošanas darbus būvniecībai, piesaistījām neatkarīgu būvekspertu ēkas tehniskā stāvokļa novērtēšanai, lai saprastu ēkas tehnisko stāvokli un veicamo darbu apjomu. Saņēmām ļoti pozitīvu eksperta slēdzienu par ēkas stāvokli, kas bija papildus stimuls tieši šobrīd uzsākt projekta attīstīšanu,“ komentē attīstītājs.

Kvalitatīvas dzīvojamās platības dažādiem pircējiem

Viens no veiksmīga nekustamā īpašuma projekta stūrakmeņiem ir pietiekami daudzveidīgs un mūsdienu klienta vajadzībām piemērots piedāvājums. Dzīvojamajā ēkā plānots realizēt 1 līdz 3 istabu dzīvokļus 42 līdz 88 m2 platībā, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu dzīvesvietu kā jaunajiem speciālistiem, tā arī ģimenēm. 

Tieši dzīvojamo telpu kvalitāte projekta attīstībā tiek izvirzīta kā galvenā prioritāte, plānots no jauna izbūvēt visas iekšējās komunikācijas, nodrošinot atbilstību augstākajiem kvalitātes standartiem un modernākajām prasībām.  Projekta kvalitāte un tehnisko risinājumu izvēle nepārprotami ietekmē arī attīstītāja reputāciju, kas šajā nozarē nav mazsvarīga. Celtnieku ielas 1 projekts nebūt nav pirmais attīstītāja projekts, jau iepriekš realizēti vairāki dzīvojamo māju projekti gan Rīgā, gan Tukumā, Mārupē un Valmierā. Plašā pieredze ļauj nodrošināt labākās prakses pielietošanu arī šī nama būvniecībā. 

Kopā Tukuma nekustamo īpašumu tirgu nams Celtnieku ielā 1 papildinās ar 20 trīsistabu, 24 divistabu un 4 vienistabas dzīvokļiem. Dzīvokļu platības no 42m2 līdz 88m2.

Atbilstoši izstrādātajam un saskaņotajam projektam, konkrētajā zemes gabalā Tukumā ir plānotas un paredzētas vēl divas piecstāvu dzīvojamās mājas. Pēc pirmās kārtas veiksmīgas realizācijas, attīstītāji plāno realizēt arī abas nākamās būvniecības kārtas un pamatojoties uz lielo interesi par dzīvokļu iegādi, ir pārliecināti par pārdošanas apjomiem katrā no plānotajiem namiem. 

Plašāka informācija par projekta realizāciju Tukumā, Celtnieku ielā 1 meklējama mājas lapā

Mūsdienīgs finansējums perspektīvam biznesa modelim

Esošajai ēkas daļai jau ir veikta būvekspertīze un saņemts pozitīvs atzinums par tās tehnisko stāvokli, kopējās izmaksas projekta realizācijai aprēķinātas ~1 550 000 EUR. Daļa nepieciešamā finansējuma - 850 000 EUR, tiks piesaistīta ar pūļa finansējuma platformas EstateGuru starpniecību. Šobrīd platformā jau finansēts projekta pirmais etaps, kurā 692 investori ieguldīja līdzekļus  220 000 EUR apmērā. 

EstateGuru kredītspeciālists Rolands Einštāls komentē: “Ir vairāki kritēriji, pēc kuriem izvērtējam finansējuma piesaisti platformā, šajā gadījumā īpašuma atrašanās ārpus Rīgas noteikti nav potenciālu samazinošs rādītājs. Pirms projekta publicēšanas platformā esam veikuši rūpīgu biznesa plāna un aizņēmēja iepriekšējās pieredzes izpēti, kas liek mums ticēt projekta veiksmīgai realizācijai. Kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājumam par pieejamām cenām reģionā, kurā veiksmīgi attīstās uzņēmējdarbība un arvien pieaug iedzīvotāju dzīves kvalitāte, viennozīmīgi ir potenciāls.“

Pūļa finansējums ir viens no mūsdienīgākajiem veidiem, kā realizēt uzņēmējdarbības mērķus vai attīstīt nekustamo īpašumu. Galvenās priekšrocības, ko sniedz šāds nebanku pakalpojums ir finansējuma saņemšanas ātrums, elastīgi nosacījumi ar iespēju atmaksāt aizdevumu termiņa beigās un kredītspeciālistu izpratne par projektu un tā potenciālu. 

EstateGuru

Publicēts 20.02.2019