Ievietot sludinājumu

Izsolīs neapbūvētus zemesgabalus netālu no starptautiskās lidostas “Rīga“

Rīgas pilsētas pašvaldība izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties neapbūvētus zemesgabalus netālu no starptautiskās lidostas “Rīga“. 

Izsole notiks 9.augustā, plkst.11.00, Riharda Vāgnera ielā 5 (302.telpā), Rīgā. Izsoles sākumcena: 696 500 EUR (13,19 EUR/m²). Izsoles solis: 7000 EUR. Pieteikšanās termiņš izsolei: līdz 01.08.2019. plkst.16.00.Izsolīs neapbūvētus zemesgabalus netālu no starptautiskās lidostas Rīga - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsNekustamā īpašuma un atrašanās vietas raksturojums 

Neapbūvēti zemesgabali Grenču ielā 20, Rīgā (kadastra apzīmējums 0100 099 0246), 49890 m² platībā un Kazeņu ielā, Rīgā (kadastra apzīmējums 0100 099 0215), 2920 m² platībā tiek pārdoti kā viena lietu kopība. Tie atrodas Rīgas pilsētā, Pārdaugavā, 20 minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra un tiešā Starptautiskās lidostas “Rīga“ tuvumā (~500m attālumā), tieši pie Rīgas pilsētas robežas ar Mārupes novadu, kvartālā starp Kalnciema, Grenču un Mūkupurva ielām, ~1100m attālumā no K.Ulmaņa gatves, tās labajā pusē virzienā uz pilsētas centru, ~14km attālumā no Jūrmalas.

Starptautiskā lidosta “Rīga“ ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, tā sniedz gan pasažieru un kravu aviācijas apkalpošanu, gan piedāvā dažādus neaviācijas pakalpojumus (telpu un teritorijas noma). Nākotnē plānota dzelzceļa posma būvniecība no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas līdz lidostai un Rail Baltica stacijas izbūve lidostas teritorijā.

Zemesgabali ir piemēroti liela un vidēja apjoma daudznozaru investīciju projekta/u realizācijai, un ļauj izveidot tam nepieciešamo infrastruktūru (t.sk. ceļus un inženierkomunikācijas). Ņemot vērā apkārtnes dinamisko attīstību un zemesgabalu stratēģiski izdevīgo atrašanās vietu, zemesgabali ir piemēroti daudzfunkcionālu starptautisku vai reģionālu pārvadājumu un loģistikas nozares objektu, pakalpojumu centru, biroju ēku un ražotņu būvniecībai. Zemesgabali nav iznomāti. 

Zemesgabalu izmantošana 

Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam zemesgabali atrodas lidlauka teritorijas jauktas apbūves teritorijā, kur atļautā izmantošana ir komerciāla rakstura objektu, tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība, kā arī teritorijas un būvju izmantošana ražošanas (vieglās ražošanas uzņēmums), ar lidostas darbību saistītu objektu vajadzībām un citu šajā teritorijā atļauto būvju būvniecība. Atbilstoši jaunajam Rīgas teritorijas plānojuma RTP2030 paredzēts, ka zemesgabali atradīsies jauktas centra apbūves teritorijā (JC4), kur teritorijas galvenie izmantošanas veidi ir biroju ēku apbūve, tirdzniecības, pakalpojumu objektu apbūve, ar transporta apkalpojošo infrastruktūru saistīta apbūve u.c.

Vairāk par nekustamo īpašumu izsolēm uzzini šeit.

Rīgas domes Īpašuma departaments

Publicēts 06.06.2019