Ievietot sludinājumu

Ekspluatācijā nodots jaunais biroju ēku komplekss Business Garden Rīga

Šā gada 13.augustā attīstītājs Vastint Latvia ekspluatācijā nodevis Business Garden Rīga kompleksa pirmās kārtas ietvaros tapušās divas biroju ēkas ar vairāk nekā 14 000 m2 iznomājamo platību, 200 velosipēdu novietnēm, 109 pazemes un 504 virszemes autostāvvietām. Uz šo brīdi ir iznomāti jau 20% no telpām. Viss komplekss tiek attīstīts trīs kārtās ar kopumā 70 000 m2 modernu biroju telpu. Tas ir viens no lielākajiem šāda veida biroju ēku kompleksiem Latvijā, kas piedāvā nomniekiem iespējas plānot attīstību un paplašināties kompleksa ietvaros.

Ekspluatācijā nodots jaunais biroju ēku komplekss Business Garden Rīga - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Business Garden koncepta, saskaņā ar kuru ir attīstīti jau vairāki apjomīgi kompleksi Polijā un būvniecības stadijā ir projekti Rumānijā un Lietuvā, galvenā būtība ir fokuss uz cilvēku, veidojot komfortablu un kvalitatīvu vidi darbinieku labsajūtai – zaļo dārzu ar atpūtas un sporta aktivitāšu zonām, plašu pakalpojumu klāstu ērtākai ikdienai - restorānu, kafejnīcām, tikšanās vietām ēku pirmajos stāvos, kopstrādes telpām, sporta klubu, pakomātiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem. Starptautiskajiem uzņēmumiem jo īpaši svarīgs ir fakts, ka kompleksa izveidē tiek ievēroti ilgtspējības principi, ēku būvniecībā un apdarē izmantojot energoefektīvus un videi draudzīgus materiālus, kas ļaus ēkas sertificēt atbilstoši LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) principiem.

 “Veidojot Business Garden kompleksu, daudz uzmanības tika veltītas faktoriem, kas veicina ikviena ēkas lietotāja labsajūtu – plašs dārzs ar vēsturiskiem simtgadīgiem kokiem, basketbola laukums aktīvākai atpūtai, velo novietnes un dušas telpas, ērtības darbiniekiem kā restorāns, kafejnīca, privātais bērnudārzs Patnis, kas durvis vērs jau septembrī. Šīs ir vizuāli redzamās lietas. Tam klāt nāk faktori, kas nav redzami, bet darbinieki noteikti izjutīs - pārdomātie telpu dziļumi, kas nodrošina maksimālu dienas gaismu visiem telpā, verami logi svaigam gaisam, ilgtspējīgu materiālu izmantošana būvniecībā un telpu apdarē, kas veido veselībai draudzīgu klimatu telpās. Jo laimīgāks ir uzņēmuma darbinieks, jo produktīvāks un konkurētspējīgāks ir uzņēmums, kam rūp savu talantu labsajūta,” stāsta Vastint Latvia mārketinga vadītāja Līga Daniļeviča.

“Viens no darbinieku labsajūtas elementiem ir līdzsvarotas privātās dzīves un darba attiecības, kur lielu lomu ieņem darbavietas tuvums dzīvesvietai. Tādēļ Business Garden varētu būt lieliska iespēja uzņēmumiem piesaistīt šai Daugavas pusē dzīvojošos talantus – saskaņā ar statistiku šeit mitinās 0.5 miljons iedzīvotāju - Pārdaugavā mīt ap 234 000 pilsētas iedzīvotāju, tuvējā apkārtnē (Mārupē, Jūrmalā, Babītē, Ķekavā, Baldonē, Olainē, Ozolniekos, Engurē, Jelgavā un Tukumā) gandrīz 248 000 iedzīvotāji, no kuriem liela daļa mēro ceļu uz Rīgu”.

Komplekss atrodas Pārdaugavā, un šai vietai ir dažādas priekšrocības — tā ir vien dažu minūšu brauciena attālumā no lidostas, tai pašā laikā iespējams izbaudīt lieliski attīstīto infrastruktūru — tirdzniecības centrus, skolas, dažādas sporta halles, izklaides vietas. Netālu ir vairākas universitātes un augstskolas, ko diendienā apmeklē 30 000 studentu. 

Biroju ēku būvprojekta autori ir SIA DEPO projekts. Būvniecības darbus veica SIA Skonto Būve.

Par Vastint Latvia

Mēs esam daļa no Vastint Group — starptautiskas nekustamo īpašumu organizācijas ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi šajā nozarē. Aktīvi darbojamies Latvijas tirgū no 2003. gada. Mūsu darbības stūrakmeņi ir īpašumu pārvaldīšana un komerciālo nekustamo īpašumu attīstīšana, kā arī dzīvojamo ēku attīstīšana un pārdošana.

Vastint Latvia līdz šim realizētie projekti ir Rīgas klusajā centrā: viesnīcas ēka AC Hotels by Marriott Riga, A klases biroju ēka Zaļajā ielā 1, mūsdienīgs dzīvojamais nams FUTURIS, pilnīgi jaunas dzīves un darba telpa — Magdelēnas kvartāls, kur pirmajā kārtā ir pabeigtas divas dzīvojamās ēkas. Aktīvi noris būvniecība urbāna koncepta dzīvojamo ēku projekta Lindenholma pirmajā kārtā. Paralēli turpinās darbs pie nākamo kārtu plānošanas Magdelēnas kvartālā, Business Garden Rīga un Lindenholma.

Vairāk: www.vastint.eu

 

Vastint Latvia SIA

Publicēts 16.08.2019