Ievietot sludinājumu

Arco Real Estate: sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats par novembri

Sērijveida dzīvokļi, 2019. gada 1. decembris

2019. gada novembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās minimāli: dzīvokļu kvadrātmetravidējā cena palielinājāspar 0,1 %, vidējai cenai novembrī sasniedzot 819 EUR/m². Kopš 2019. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 2,7 %. 

Arco Real Estate: sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats par novembri - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Jau ceturto mēnesi pēc kārtas sērijveida dzīvokļu cena saglabāja stabilitāti – būtiskas izmaiņas joprojām netika novērotas. Rīgas mikrorajonu lielākajā daļā cenu svārstības netika novērotas vispār. Atsevišķos mikrorajonos cenas pēdējā mēneša laikā nedaudz palielinājās, turpretī divos mikrorajonos– Vecmīlgrāvī un Ķengaragā – dzīvokļu cenām bija tendence pazemināties. 

2019. gada otrajā pusgadā Rīgas mikrorajonu dzīvokļu tirgū novērots gan piedāvājumu skaita pieaugums, gan samazinājums. Līdzīgi kā pērn, arī gada pēdējā ceturksnī piedāvājumam bija tendence samazināties, tomēr šogad novembra beigās tas bija par 1 % augstāks nekā pirms gada, tas ir, 2018. gada novembrī. 

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2019. gada sākuma novērots Āgenskalnā un Zolitūdē (+ 4 %). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš gada sākuma cenas pieauga. Vismazākās izmaiņas šogad notika Teikā un Imantā – tur kopš gada sākuma cenas pieauga vien par 1 %.

2019. gada novembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena nedaudz palielinājāsun sasniedza 819 EUR/m²atzīmi. Cenas vidēji bija par 50 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 EUR/m².

2019. gada novembrīcenas, vērtējot pēc istabu skaita, nedaudz mainījās četristabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena četristabu dzīvokļiem palielinājās par 0,3 %, bet pārējiem dzīvokļiem viena kvadrātmetra vidējā cena palika nemainīga. 

2019. gada novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kopumā samazinājās par 4 %. Piedāvājumu skaits “ARCO REAL ESTATE” analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās līdzīgi, proti, par 4 %. Salīdzinot ar 2018. gada novembri, kopējais dzīvokļu piedāvājums bija mazākspar 5 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielākspar 1 %.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits novembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits novērots Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Lielākais samazinājums konstatēts Teikā, kur tas saruka par 18 %. Savukārt visvairāk dzīvokļu piedāvājums palielinājās Iļģuciemā (+19 %).

Novembrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums novērots Āgenskalnā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaitsproporcionāli bija vismazākais. 

2019. gada novembrī Rīgas lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenās būtiskas izmaiņas nenotika,lielākajā daļā no mikrorajoniem cenām saglabājoties nemainīgām. Cenu pieaugums tika novērots Pļavniekos un Mežciemā, kur cenas mēneša laikā palielinājās attiecīgi par 0,1 un 0,4 %. Savukārt Vecmīlgrāvī un Ķengaragā dzīvokļu cenas nedaudz samazinājās – attiecīgi par 0,3 un 0,2 %.

2019. gada novembrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2018. gada sākumu, bija augstākas par 7 %. Savukārt kopš 2019. gada sākuma cenas palielinājās par 3 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2019. gada novembrī, kā ierasts,bija Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās966 EUR/m² pozīcijā. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena novembrī konstatētaBolderājā, kur tā sasniedza583 EUR/m² atzīmi.

2019. gada novembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kur

cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 līdz 54 000 EUR atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 27 000 līdz 41 000 EUR, un Hruščova laika mājas– tur cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 līdz 41 000 EUR atkarībā no mikrorajona.

Dzīvokļu tirgus Rīgas apkārtnē

Ogre

2019. gada novembrī Ogrē sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās. Dzīvokļu vidējā cena bija 644 EUR/m². Kopumā 2019. gadā dzīvokļu cenas Ogrē palielinājās par 7 %. 

Kauguri, Jūrmala 

Kauguros novembrī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,5 %. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena sasniedza 610 EUR/m². Kopš 2019. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājāspar 7 %. 

Salaspils

2019. gada novembrī Salaspilī dzīvokļu cenas nemainījās. Sērijveida dzīvokļu vidējā cenasaglabājās689 EUR/m² pozīcijā. Kopš 2019. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 6 %. 

Jelgava

2019. gada novembrī Jelgavā dzīvokļu cenas nemainījās. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena novembrī bija525 EUR/m². Kopš 2019. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 4 %. 

Arco Real Estate

Dati: Arco Real Estate
Publicēts 11.12.2019