Ievietot sludinājumu

Runā iedzīvotāji: kāpēc “Bišumuiža“?

Dzīvojamo ciematu “Bišumuiža“ veido 17 mazstāvu dzīvokļu mājas. Jaunākās astoņas - ar 112 jauniem, kvalitatīviem un mūsdienīgiem dzīvokļiem ekspluatācijā nodotas šogad, un vairāk kā puse no mājokļiem jau atraduši savus jaunos īpašniekus. Kas ir tie faktori, kas mudina par savām mājām izvēlēties tieši šo Pārdaugavas projektu? To jautājām Laurai un Sergejam, “Bišumuižas“ iedzīvotājiem un labiem kaimiņiem. Par galvenajām priekšrocībām viņi vienbalsīgi nosauc mierīgo un sakopto vidi, ērto infrastruktūru, kas īsā laikā ļauj nokļūt vajadzīgajās vietās, draudzīgās kaimiņu attiecības, plašās terases un balkonus, kur baudīt atpūtu un netraucētu skatu uz zaļo apkārtni. 

Runā iedzīvotāji: kāpēc Bišumuiža? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Pastāstiet, vai bija sarežģīti izvēlēties no plašā jauno projektu piedāvājuma klāsta?

Laura: Piedāvājuma klāsts mūsdienās tik tiešām ir ļoti plašs, radot sajūtu, ka jaunas dzīvokļu mājas ceļ, kur vien var uzcelt. Godīgi sakot, man nebija grūti izvēlēties, jo apsverot iespēju dzīvot vairākos no iespējamiem variantiem, ar izslēgšanas metodi ātri vien nonācu pie “Bišumuižas“. Manuprāt, svarīgi ir pievērst uzmanību videi, tikai pēc tam pašam dzīvoklim, tā izkārtojumam, plānojumam utt. Svarīgāk ir, vai es katru dienu vēlos atrasties šajā vietā, vidē, iet un nākt pa konkrēto rajonu… tā atmosfēra, kas valda ciematā.

Sergejs: Ņemot vērā, ka izvēloties dzīvokli, mani interesēja konkrēts rajons, izvēle par labu projektam “Bišumuiža“ tika izdarīta diezgan ātri. Diemžēl, šajā rajonā, vidējās klases segmentā nav pietiekoši plašs dzīvokļu piedāvājums, kuri atbilstu manām prasībām. 

Kādi bija galvenie kritēriji, pēc kuriem meklējāt jauno mājokli? Kas ir tie bezkompromisu faktori, kuri Jums nepieciešami savā dzīvesvietā? 

Laura: Man galvenais nosacījums bija viens - dzīvot tikai un vienīgi Pārdaugavā. Galvenie kritēriji, pēc kuriem izvēlējos dzīvot tieši “Bišumuižā“, ir zaļa vide, teicama infrastruktūra, projekta atrašanās vieta Rīgas centra tuvumā (8 - 10 minūšu braucienā ar mašīnu), sabiedriskā transporta pieturas pie paša ciemata. Tāpat arī iespēja sasniegt pārtikas veikalu, mērojot ceļu ar kājām, kā arī kāda lielāka tirdzniecības centra tuvums. Pats galvenais faktors bija mazstāvu dzīvokļu mājas tips - 4 stāvu māja ar 14 dzīvokļiem. Tas nozīmē, ka pilnībā tiek izslēgts mikrorajona efekts, kas raksturīgs daudziem jaunajiem projektiem, kad izej no sava dzīvokļa un priekšā ir 9 vai 16 stāvu dzīvokļu ēka, kas nebūt nerada skaistu skatu pa logu un miera sajūtu mājās.

Bezkompromisu faktors noteikti ir dzīvokļa plānojums, kas te ir ļoti praktisks. Man patīk pieeja, kā ir izveidoti dzīvokļi, piemēram, augstie griesti, kas rada plašuma sajūtu. Nenovērtējama ir sava autostāvvieta un terase, uz kuras baudīt pavasara, vasaras un rudens vakarus.

Sergejs: Iepriekš, piecus gadus nodzīvojot piepilsētā, man atslēgas faktors bija sinerģija ar zaļu apkārtējo vidi, kā arī ērta transporta infrastruktūra, kas atļauj ar jebkura veida transportu, mazāk nekā 30 minūšu laikā nokļūt pilsētas centrā. Obligāts kritērijs bija arī tirdzniecības centru un bērnu laukumu tuvums. 

Ko ikdienā visvairāk novērtējat, dzīvojot “Bišumuižā“?

Laura: Mieru, klusumu un terasi, kur vasaras periodā laiks tika pavadīts vairāk nekā pašā dzīvoklī. Ļoti novērtēju arī savus kaimiņus. Ne tikai savas mājas, bet visa ciemata, jo esam jau sadraudzējušies un dodamies ciemos viens pie otra, visi esam līdzīga vecuma un interešu. Ja runājam par praktiskajām lietām, tad priecājos arī par komunālo pakalpojumu rēķinu, kurš ir salīdzinoši zemāks, nekā dzīvojot daudzdzīvokļu mājās ar daudz mazāku platību un mazākām ērtībām.

Sergejs: Piekrītu par kaimiņiem! Te ir kulturāli, aktīvi un pozitīvi cilvēki. Ar dažiem no viņiem mums jau ir izveidojušās draudzīgas attiecības, mūsu bērni spēlējas kopā bērnu laukumiņā, ejam viens pie otra patērzēt, apspriežam Latvijā un pasaulē aktuālos jautājumus. Protams, svarīga ir arī klusa, zaļa un mierīga apkārtējā vide. Kā jau iepriekš minēju, ērta satiksme uz pilsētas centru un citiem Rīgas rajoniem. Desmit minūšu braucienā ar auto ir sasniedzams Salu tilts, Akmens tilts un Dienvidu tilts.

Kam, Jūsuprāt, ir piemēroti “Bišumuižas“ mājokļi?

Sergejs: Gribētu teikt, ka projekts visvairāk ir piemērots jaunām ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem. Tas ir atbilstošs arī jauniem pāriem, kuri tuvākajā nākotnē plāno kļūt par vecākiem. 

Laura: Projekts ir piemērots jebkuram! Noteikti jaunajām ģimenēm, pāriem. Te ir draudzīga vide cilvēkiem ar mājdzīvniekiem, jauniem biznesa cilvēkiem. Nenoliegšu, ka arī cilvēkiem gados, jo šajās četrstāvu ēkās ir pieejams lifts, kas senioriem noteikti atvieglo dzīvi. Te patiks arī jaunajiem profesionāļiem un speciālistiem, kuri darba dienas laikā nogurst no pilsētas kņadas, un vēlas vakaru pavadīt klusumā uz terases, vai dodoties vakara skrējienā gar upi un tuvējo mežu.

Ja Jums “Bišumuižas“ projekta attīstītājam būtu jādod trīs padomi, kādi tie būtu?

Sergejs: Es ieteiktu turpināt ieklausīties ciemata iedzīvotāju pamatotajos ieteikumos un vēlmēs, operatīvi uz tiem reaģēt un piedāvāt risinājumus, kas, principā, attīstītājam labi izdodas jau šobrīd. Attīstītājam kopā ar ciemata iedzīvotājiem vajadzētu aktīvi sadarboties - izrādīt iniciatīvu attiecībās ar Rīgas pašvaldību, ar mērķi uzlabot projektam pieguļošo sabiedrisko infrastruktūru. Piemēram, veloceliņa izbūvi gar upes krastmalu, no Bauskas un Ziepniekkalna ielu krustojuma līdz Mūkusalas rotācijas aplim, guļošo policistu uzstādīšanu uz pilsētai piederošās Komētas ielas, projektam pieguļošo zaļo zonu, kuras ir pašvaldības īpašumā, apzaļumošanu un sakārtošanu.

Aicinu arī citus projekta jaunos iemītniekus iesaistīties un piedalīties mūsu kopējās apkaimes attīstībā un sakopšanā!

Laura: Pilsētas dome jāaicina izveidot promenādi arī Daugavas kreisajā pusē. Tieši tādu, kāda tā ir pāri Daugavai (Ķengaragā). Un padomāt par ciemata iedzīvotāju saliedēšanās un sporta pasākumiem. Vēl būtu labi atvērt kādu mini kafejnīcu (bulanžēriju), kas varētu strādāt kaut tikai brīvdienās, ar domu, ka pamosties un aizej pēc svaigas franču bagetes!

 
Vairāk par “Bišumuižas“ mājokļu piedāvājumu uzzini projekta mājas lapā. 

Raksts tapis sadarbībā ar “Bišumuiža“

City24.lv

Publicitātes foto/ Bišumuiža
Publicēts 20.01.2020