Ievietot sludinājumu

Aktuālākās interjera dizaina tendences 2020. gadam

Veidojot sava mājokļa interjeru, neatkarīgi no platības un finansiālajiem apsvērumiem teju visi cilvēki koncentrējas uz pamatvērtībām, kas nodrošina funkcionalitāti, komfortu un mājīgumu. Tāpat vairumam cilvēku ir būtiskas arī dizaina pasaules tendences, ko ik gadu nosaka dizaineri un ražotāji. Gluži tāpat kā modē, arī interjera dizainā ir tendences, kas piedzīvo savu uzplaukumu un norietu. Kā norāda Egita Lubiņa, interjera dizainere salonā KRASSKY un nekustāmā īpašuma attīstītāja Pro Kapital projekta River Breeze Residence demo dzīvokļa interjera autore, 2020. gadakarstākā tendenceinterjera dizainā būs ilgtspēja - sākot no materiālu kvalitātes līdz tehnoloģiskajiem risinājumiem. Aktuālākās interjera dizaina tendences 2020. gadam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsTāpat kā šogad, arī 2020. gadā joprojām saglabājas tendence dot priekšroku ilgmūžīgiem produktiem un risinājumiem, kam, protams, jāatspoguļo arī aktualitātes dizainā. Decembra sākumā “Pantone“ institūts par 2020. gada toni pasludinājis klasiski zilo (Pantone 19-4052), kas tiek raksturots kā mieru un pārliecību raisošs un nākamajā gadā dominēs piedāvātajos interjera priekšmetos un risinājumos.

Aktuālākās interjera dizaina tendences 2020. gadam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls“Veiksmīgs interjera risinājums ir tāds, kurā aktuālās tonālās tendence atspoguļotas netieši, rūpīgi atlasītos apdares materiālos vai to kombinācijās, nevis tāds, kurā burtiski izcelts aktuālais tonis. Piemēram, River Breeze Residence apartamentu dzīvojamā telpā sienas apdarē izmantoti “DeCastelli“ metāla paneļi, kuru apstrādē iekļauti vairāku gadu aktuālie toņi no tumši violeta, tumši zila līdz melnam,“ norāda Egita Lubiņa.

Ar katru nākamo paaudzi cilvēki kļūst aizvien vairāk vērsti uz tehnoloģiju izmantošanu ikdienā, un tendences rāda, ka tāds kļūst arī mūsdienīgs interjers. Redzamākais piemērs ir klimata un apgaismojuma kontroles iespēju izmantošana. “Ejot kopsolī ar aktuālākajām tendencēm, Pro Kapital atbalstīja River Breeze Residence demo dzīvokļa papildināšanu ar vairākiem “Occhio“ gaismekļiem, kas izceļas ar mūsdienīgu dizainu un augstajām tehnoloģijām. Šīs lampas var regulēt - ieslēgt, izslēgt, mainīt gaismas intensitāti un toni - ar rokas vēziena vai viedtālruņa aplikācijas palīdzību, tām pat nepieskaroties,“ tā demo dzīvokļa interjera autore. 

Arī dabas tematika interjerā nākamajā gadā turpinās savu uzvaras gājienu. Cilvēki aizvien vairāk vēlas savos mājokļos sajust dabas tuvumu, gan burtiski - izvēloties dzīvesvietu iespējami zaļākos rajonos kā, piemēram, Klīversala, Mežaparks u.tml., gan netieši, mājokļu iekārtošanā dodot priekšroku dabīgiem materiāliem kā, piemēram, koks, akmens, stikls, metāls u.c. 

Īpaši projektos, kas atrodas urbānā vidē, jūtama tendence biežāk izvēlēties, piemēram,tapetes ar džungļu dažādu augu vai dzīvnieku motīviem. Zīmējumi ir kļuvuši burtiskāki, ne tik abstrakti, kā kādreiz. Tapetes ar dominantu, košu dizainu atgriežas interjerā kā akcents, nevis fons. Tā, piemēram, interesants piemērs dabas ienākšanai mājokļos ir vērojams “Arte“ un “Moooi“ tapešu kolekcijā “Extinct Animals“, kas tapusi, iedvesmojoties no 10  kādreiz eksistējušām  radībām.Kolekcija balstās uz vairāku muzeju arhīvos atrastiem seniem zīmējumiem. Aktuālākās interjera dizaina tendences 2020. gadam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsArī telpaugu klātbūtne privātajos un sabiedriskajos projektos ir būtiski palielinājusies - tie kalpo ne vien kā dekors, bet arīnodrošina labu gaisa kvalitāti. 

Visbeidzot jāsaka, ka aktuālāko tendenču integrēšanadizainā vienmēr bijusi nozīmīga. Tomēr tikpat svarīgs aspekts, par ko parūpēties, iekārtojot mājokli, ir arī ilglaicīgas vērtības. Līdzsvarojot ilgmūžīgās vērtības un dizaina aktualitātes, iespējams radīt interjeru, kas nenovecos un neapniks pat vairāku gadu garumā. Tieši tādēļ nākamajā gadā modīgi būs ieguldīt lietās, kas var lepoties ar ilgmūžību - to ikdienā visvairāk novērtēs tieši mājokļa iemītnieki. 


Все новые проекты в одном месте - только на CITY24.LV! Смотри здесь!

KOMERCINFORMĀCIJA

Pro Kapital Latvia

Publicēts 20.02.2020