Ievietot sludinājumu

Viensēta “Kalna Alitēni“ - sapnis par lauku māju

Cēsu rajona Inešu pagastā atrodas “Kalna Alitēni“ - fantastiska lauku viensēta, kas būtu pelnījusi gozēties labākajos interjera un dizaina izdevumos. Šis īpašums ir spilgts piemērs tam, cik bagātīgs ir latviskais mantojums, cik pamatīga var būt mūsdienu cilvēka mīlestība par Latvijas laukiem, kas mudinājusi izveidot īpašumu, kurš gluži vienkārši nespēj atstāt vienaldzīgu!

Viensēta Kalna Alitēni - sapnis par lauku māju - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

“Kalna Alitēni“ ir vieta, kur pavadīt nesteidzīgu un mierpilnu ikdienu, izbaudot lauku burvību. Māja atrodas klusā un ainaviskā vietā, vien dažu kilometru attālumā no Inešu ezera, brāļu Kaudzīšu muzeja un Cirstu muižas. Īpašums sastāv no 10 ha liela zemes gabala, divstāvu dzīvojamās mājas ar kopējo platību 256 m2, kā arī pirts ēkas. Teritorija ir pilnībā labiekārtota, ar izveidotu jaunu elektrības pieslēgumu un piebraucamo ceļu. Mājas būvniecība/renovācija pabeigta 2018. gadā.

Skaties galerijā, ko spēj radošs gars, lieliska gaumes izjūta un cītīgs darbs!

Dzīvojamās mājas pirmajā stāvā ir veranda, plaša viesistaba - apvienota ar aprīkotu virtuvi, divas guļamistabas, vannas istaba ar priekštelpu, drēbju telpa un plaša terase. Otrajā stāvā - plaša studijas tipa telpa.

Guļbūves abos stāvos saglabāta senatnīga noskaņa, kuru papildina vairākasantīkas un restaurētas mēbeles un interjera priekšmeti. Piemēram, viesistabā saglabāta vecā maizes krāsns un kamīns. Guļamistabā un otrajā stāvā siltumu nodrošina Jotul krāsniņa, bet tajā pašā laikā, jaušamas mūsdienu tehnoloģiju radītās ērtības - grīdas ir apsildāmas ar elektrību un ar iespēju attālināti regulēt siltuma daudzumu (wi-fi, gudrā māja).

Viensēta Kalna Alitēni - sapnis par lauku māju - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Guļbūves jumtu rotā jauns koka šindeļu jumts, tai ir koka pakešu logi, un kas pavisam īpaši - betona grīdu segums, kas telpās rada unikālu atmosfēru. Grīdām daļēji saglabāti vecie koka dēļi, restaurēti griesti, iekšdurvis un sienas, saglabājot arī vecā ķieģeļa motīvus. 

Lai nodrošinātu maksimāli komfortablu dzīvošanu, telpu izkārtojums ēkā veidots, ņemot vērā debesu puses - dienvidrietumu pusē izveidota terase ar atpūtas zonu, ar skatu uz pirtiņu un vecajām vējdzirnavām

Vairāk par īpašumu uzzini sludinājumā!

City24.lv

Foto: Latvia Sotheby’s International Realty
Publicēts 29.12.2021