Ievietot sludinājumu

NEDĒĻAS MĀJA: klasicisma stilā uz mākslīgās salas Bieriņos

Bieriņos kā īres nams šobrīd tiek piedāvāta kāda īpaši ekstravaganta māja. 17. gadsimtā klasicisma stilā būvētā koka celtne ir bijusi Budes muižas sastāvā (Heinrichsonshof) un ir eklektisma arhitektūras paraugs.NEDĒĻAS MĀJA: klasicisma stilā uz mākslīgās salas Bieriņos - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls2011. gadā nams ir profesionāli rekonstruēts - senās koka detaļas pēc rūpīgas restaurācijas veiksmīgi kompilētas ar betona, marmora un stikla materiālu, lai izveidotu ekoloģisku un funkcionālu vidi, askētisku interjeru. 

Ēka šobrīd piemērota kā mājoklim, tā sportam vai medicīnai, kam ir svarīga sakopta un ekoloģiska vide. Vēsturiski māja tikusi izmantota gan apartamentiem, gan viesnīcai. Pašlaik telpas aizņem Jogas skola.

Īpašums ir novietots uz mākslīgas salas, ko no vienas puses norobežo Mārupītē ietekošs strauts, bet no otras - mākslīgs grāvis.NEDĒĻAS MĀJA: klasicisma stilā uz mākslīgās salas Bieriņos - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsVisas telpas sadalās trīs līmeņos.

1. stāva platība ir 280 m2 ar 92 m2 lielu āra terasi. stāvs ir 123 m2 plašs, bet 160 m2 pagrabā izvietota sauna un sporta zāle.

Ierīkota autonoma apkure, enerģijas ekonomijas nolūkos uzstādīti saules kolektori. Ieejas mezglu rotā restaurēta stiklotāveranda, virs jumta ir izveidota terase, betona kāpnītes ved līdz pašam kanālam.

Teritorijā dārznieks iekopis kan krāšņumaugus, gan ābeļdārzu, tiek uzturēta senā ozolu birzs, kuras dobumos mājo pūces. Teritorijā notiek video novērošana un ierīkota signalizācija.

Dažu minūšu gājienā atrodas municipalitātei piederošais ievērojamu Latvijas tēlnieku veidotais Akmens skulptūru dārzs

UZZINĀT VAIRĀK!

City24.lv

Publicēts 29.05.2020