Ievietot sludinājumu

Ventilācijas sistēma ar rekuperāciju – veselīga videi un makam

Sabiedrībā arvien aktuālāks kļūst videi draudzīgs dzīvesveids, turklāt arī potenciālās dzīvesvietas atbilstība augstām sociālajām un vides vērtībām bieži ir nozīmīgs faktors jaunas mājvietas izvēlē. Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija“ darbojas saskaņā ar nulles kaitējuma filozofiju, kuras ietvaros īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai uzņēmuma darbības rezultātā netiktu nodarīts pāri nedz darbiniekiem, nedz arī apkārtējai videi. Rūpējoties par dabu un mājokļu iemītniekiem, “Bonava Latvija“ īstenotā projekta “Fjordi“ ēkās uzstādītas ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju. Tās iedzīvotājiem ļauj izbaudīt svaiga gaisa priekšrocības 24 stundas diennaktī, vienlaikus samazinot siltumenerģijas patēriņu un veicinot vides ilgtspēju.Ventilācijas sistēma ar rekuperāciju – veselīga videi un makam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKas ir rekuperācija?

Rekuperācija ir gaisa masu savstarpēja temperatūras regulācija jeb siltā iekštelpu gaisa izmantošana, lai sasildītu no ielas ieplūstošo auksto gaisu. Ar rekuperatora iekārtā iebūvēta speciāla siltummaiņa palīdzību sistēma vienlaikus spēj darboties arī pretējā virzienā – ieplūstošais siltais gaiss tiek atdzesēts ar ēkā jau esošā palīdzību. Savukārt iekārtas filtri attīra āra gaisu, lai tas, nokļūstot iekštelpās, vienmēr būtu svaigs. 

Rekuperācijas izmantošanas gadījumā mājā uzkrātais siltais gaiss neizplūst ārpus ēkas, tādējādi būtiski samazinās telpu siltuma zudumi. Sistēma ar rekuperatoru ļauj ietaupīt to enerģijas patēriņa daļu, kas dabīgās ventilācijas gadījumā tiktu izlietota apkurē, lai līdz patīkamai temperatūrai uzsildītu tikko ieplūdušo auksto gaisu. Turklāt, lai paaugstinātu iedzīvotāju komforta līmeni un nodrošinātu patīkamu klusumu, “Fjordu“ ventilācijas cauruļu sistēmā uzstādīti trokšņu slāpētāji, kas samazina iekārtas, ārtelpu un kaimiņu radīto troksni.

Ventilācijas sistēma ar rekuperāciju – veselīga videi un makam - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Kādi ir ieguvumi?

Rekuperācijas sniegtie ieguvumi padara ikdienas dzīvi mājoklī patīkamāku ikvienam tā iemītniekam.  Iekštelpās nepārtraukti ieplūstot svaigam un filtrētam gaisam, būtiski uzlabojas telpu mikroklimats. Tas pozitīvi atsaucas ne vien uz iedzīvotāju labsajūtu un pat veselību (to nodrošina nepieciešamā gaisa mitruma līmeņa uzturēšana un regulācija), bet arī ļauj samazināt enerģijas patēriņu un uzlabot mājas energoefektivitāti. Īpaši jūtami tas kļūst gada aukstajos mēnešos, kad siltuma nezūdamība tiek nodrošināta ar izvadītā siltā gaisa palīdzību, tādējādi ļaujot samazināt arī mājokļa apkures izmaksas. Turklāt tiem, kam attiecībā uz gaisa plūsmu vārdi “svaigs“ un “auksts“ nešķiet lietojami kā sinonīmi, iepriecinoša būs iespēja nodrošināt svaigu gaisu, neverot vaļā dzīvokļa logus un neriskējot ar salšanu. 

“Rekuperācijas izmantošana ēku ventilācijas sistēmās ir vērtīga ne tikai iedzīvotāju makiem un labsajūtai, bet pozitīvi ietekmē arī veselību – regulējot gaisa temperatūru un tā svaigumu, vienlaikus notiek arī gaisa mitruma līmeņa normalizēšana. Rekuperācijas iekārtas ēkām esam uzstādījuši, jo ir skaidrs – savlaicīgi rūpējoties par ēku ilgtspēju un mājas kvalitāti, rūpējamies arī par tās iedzīvotājiem,“ stāsta “Bonava Latvija“ projekta “Fjordi“ attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis. 

Par projektu “Fjordi“

Rīgas pilsētas ziemeļu rajonā starp Daugavu, Kluso centru un “New Hanza City“ tiek realizēts jauns mūsdienīgu mājokļu projekts – “Fjordi“. “Fjordu“ atrašanās vieta apvieno pilsētas dinamisko ritmu ar Klusā centra tuvumu, kļūstot par lielisku dzīvesvietu tiem, kam ikdienas darbi veicami pilsētas centrā, bet vakarus un brīvdienas patīk pavadīt rāmā, mierīgā un ērtā vidē. “Fjordi“ ir gudra alternatīva ekskluzīvajiem Rīgas klusā centra dzīvokļiem. Atrodoties turpat netālu, bet par pieejamākām cenām un, nezaudējot augstus kvalitātes standartus, projekts “Fjordi“ tiek realizēts kā vieta, kur visa centrā ir cilvēks un viņa vajadzības ērtai, mūsdienīgai un estētiskai dzīvei galvaspilsētā.

Ar plašāku informāciju par projektu un tajā pieejamajiem dzīvokļiem iespējams iepazīties šeit! 

Bonava Latvija

Publicēts 01.06.2020