Ievietot sludinājumu

Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies?

Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsVai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies?

Miljardieris Endrū Kārnegijs reiz ir izteicies, ka 90% no miljonāriem savu finansiālo labklājību ir ieguvuši ieguldot naudu nekustamajā īpašumā. Nekustamā īpašuma tirgus izsenis sevi pierādījis, kā viens no populārākajiem ieguldījumu veidiem, domājot par ģimenes labklājību un vecumdienām. Pārdomas par to, vai ir vērts iegādāties mājokli, šķiet, ir piemeklējušas ikvienu, tāpēc svarīgi saprast, vai šis ieguldījums nākotnē varētu atmaksāties.

Uzlabojas iedzīvotāju spēja iegādāties mājokļus

Arvien vairāk iedzīvotāju šobrīd sāk interesēties par mājokļa iegādi. Kā norāda Luminor ekonomists Pēteris Strautiņš: “Rīgā un vēl vairākās plaukstošās Latvijas pilsētās ir pievilcīga vide ar augošu ekonomiku un izdevīgu ienākumu un mājokļu cenu attiecību. Dzīvojamās platības apjoms, ko var nopirkt par vidējo algu, pakāpeniski palielinās. Savukārt aizņemšanās izmaksas eirozonā ir vēsturiski zemākajā līmenī.“Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsLielākā interese par dzīvokļiem – Rīgā

Iedzīvotāju interese par īpašumu iegādi pieaug. Luminor dati rāda, ka lielākā daļa dzīvokļus iegādājās Rīgā vai tās rajonā (78%), bet populārākās pilsētas pārējā Latvijā ir Liepāja, Ventspils, Jelgava, Daugavpils, Valmiera. Redzam, ka kopumā pieaug iedzīvotāju uzkrājumi un kā liecina prognozes – paredzams ekonomikas un algu pieaugums. Tas nozīmē kopējā labklājības līmeņa celšanos un sagaidāms, ka cilvēkiem, visticamāk, pieaugs finansiālās drošības “spilvens“, gan arvien vairāk mājsaimniecību varēs atļauties sev jaunu mājokli.Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsNetiek paredzēts straujš cenu kāpums

Dzīvokļu cenas Rīgā ir ievērojami lētākas nekā valstīs ar līdzvērtīgiem ienākumiem. Kā norāda Strautiņš, tas vēl nenozīmē, ka cenas tuvākajā nākotnē strauji augs: “Rīgas vēsturiskais centrs ir vislielākais Baltijas galvaspilsētu vidū, jo šeit iedzīvotāju skaits 1914. gadā bija apmēram trīs reizes lielāks nekā Tallinā un Viļņā. Rīgā ir liels piedāvājums, kas tiks papildināts, tiekot atjaunotām daudzām tukšajām ēkām un uzbūvētām jaunām. Tas bremzēs cenu kāpumu vēl ilgu laiku. Sagaidāms, ka tālākā nākotnē cenas labākajās vietās Rīgas centrā būs ievērojami augstākas salīdzinājumā ar pašreizējo līmeni, bet tas nebūs tik drīz un iespējas izdevīgi iegādāties īpašumu vēl būs.“

Kam pievērst uzmanību, pirms tiek dots “jāvārds“ nekustamā īpašuma iegādei?

1. Izvērtē savu maksātspēju

Nepieciešams izvērtēt, cik daudz esat gatavs ieguldīt un kāda ir jūsu maksātspēja. Nekādā gadījumā nevajadzētu atdot pēdējo naudu vai ņemt hipotekāro kredītu, kura uzturēšanai nepietiek līdzekļu. 

2. Veic nekustamā īpašuma izvērtēšanu

Pirms nekustamā īpašuma iegādes nepieciešams rūpīgi izvērtēt izvēlēto īpašumu. Ja nepieciešams, piesaistiet ekspertus, piemēram, arhitektus un restauratorus, lai iegūtu pēc iespējas vairāk noderīgas informācijas par mājokli un tā vērtību. Jāsaprot, ka jums var nākties ieguldīt lielus finanšu līdzekļus, izvēloties vērtīgu nekustamo īpašumu. Protams, ilgtermiņā tā vērtība, visticamāk, celsies.

3. Ņem vērā nekustamā īpašuma atrašanās vietu

Lai īpašums ilgtermiņā būtu vērtīga investīcija, ir rūpīgi jāizvērtē vieta un attīstības perspektīva ilgākā laika posmā. Izvēloties kāroto nekustamo īpašumu atcerieties, ka nākotnē dažādu Latvijas reģionu attīstība būs krasi atšķirīga. Dažviet Latvijā prognozējams iedzīvotāju skaita pieaugums, savukārt citviet tas samazināsies. Jau šobrīd daudzviet dzīvokļu cenas ir ļoti zemas. Vairākos Latvijas reģionos nekustamo īpašumu iespējams nopirkt par dažiem tūkstošiem vai pat simtiem eiro – šādu vietu nākotnē kļūs vairāk. Taču citur gaidāms cenu pieaugums, jo augs iedzīvotāju ienākumi, bet mājokļu skaits pieprasītākajās vietās ir ierobežots.Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKo iesākt ar nekustamo īpašumu?

Veicot ieguldījumu nekustamajā īpašumā, protams, svarīgi saprast, ko iesākt ar iegādāto mājokli. Esam apkopojuši pāris padomus, ko iesākt ar nekustamo īpašumu, lai tas nestu peļņu:

    Pārdod par lielāku vērtību – ja mājoklī ieguldīsiet līdzekļus un atjaunosiet, pēc tam varēsiet to pārdot par lielāku vērtību.

    Iznomā citiem – lielisks veids, kā nopelnīt, izīrējot savu mājokli citiem.

    Pievieno zemes gabalu – ja vēlaties palielināt savas mājokļa vērtību, ir vērts apsvērt ideju par zemes gabala pievienošanu tam.

    Izmanto kā ķīlu – nekustamo īpašumu iespējams izmantot kā ķīlu, lai iegādātos nākamo īpašumu.

Svarīgi atcerēties – īpašnieka rokās ir iegādātā mājokļa nākotne, lai tas audzētu savu vērtību un atmaksātos kā vērtīga investīcija!Vai ieguldījums nekustamā īpašumā nākotnē atmaksāsies? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

PLAŠĀKĀ JAUNO PROJEKTU IZVĒLE - TIKAI CITY24.LV! SKATIES ŠEIT!

Luminor/ City24.lv

Publicēts 11.08.2020