Ievietot sludinājumu

Saldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10

Lauku viensēta, muiža, Kuldīgas pils sarga postenis, senas dzirnavas, staļļi un pat māja, kur lemti tautas likteņi. Tieši tik bagāti mēs esam, tik dažāds ir mūsu vēsturiskais mantojums. Ieskaties, kādi investīciju objekti šobrīd pieejami iegādei un atjaunošanai, lai priecētu mūs jaunā veidolā. 

TOP 1
TETERU NAMS JEB STŪRA MĀJASaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsVAS “Valsts nekustamie īpašumi“ piedāvā iegādāties pievilcīgu investīciju objektu – sešstāvu mūra ēku Rīgā, Brīvības ielā 61 – Tetera namu, plašākā sabiedrībā zināmu kā “Stūra māja“. Ēka celta 1912. gadā pēc arhitekta Aleksandra Vanaga projekta kā īres nams ar veikaliem un to iekštelpu plānojums īpaši piemērots īres dzīvokļu izveidei.

Nams atspoguļo neoklasicisma stila estētiku un tā kopējais mākslinieciskais tēls iekļaujas jūgendstila formu estētikā. Vēsturiskā ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. 

Uzzini vairāk!

TOP 2
KONRĀDA NAMSSaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls“Konrāda nams“ atrodas Cēsīs, Rožu laukumā, faktiski vienā no labākajām vietām pilsētā – ar skatu uz Cēsu pili un Cēsu Svētā Jāņa evanģēliski luterisko baznīcu.

Mūra ēkai ir potenciāls kļūt par mājvietu dzīvokļiem, viesnīcas numuriņiem vai biroja koncepta telpām utml. Pirmajā stāvā ir iespējas izvietot gan vienu lielu komercplatību, gan sešas mazākas komerctelpas – mazas darbnīcas, studijas un veikaliņus. Ēkai ir arī liels pagrabs, ko izmantot gan komerctelpu vajadzībām, gan kā tehniskās telpas, vai noliktavas.

Savukārt saulainajam pagalmam ir liels potenciāls gan kā privātajai zonai, gan sabiedriskai pulcēšanās vietai ar interesantu piedāvājumu un atvērtām ieejas ailām, kas tā vien vilinātu tajā ienākt, dodot iespēju īstenot veiksmīgu biznesa modeli. 

Uzzini vairāk!

TOP 3
PILS SARGA BOFEMĀLA MĀJA PIE VENTAS RUMBASSaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKuldīgā pie Ventas rumbas pārdod vēsturisku un šarmantu ēku – kādreizējās pils sarga māju. Tā atrodas Ventas kreisajā krastā aiz Kuldīgas Senā ķieģeļu tilta, Pils ielā 4. Īpašums atrodas saudzējamas un potenciāli rekonstruējamas apbūves zonā.

Par būvmateriāliem ēkas celtniecībai (1735. gads) kalpoja izpostītās hercoga pils laukakmeņi, bet pašu namiņu uzbūvēja uz terases, kas ir pēdējā līdz mūsdienām palikušā Kuldīgas pils mūra fragmenta palieka. 

Saskaņā ar kultūrvēsturisko novērtējumu, ēka ir valsts nozīmes kultūras piemineklis. Esošai ēkai ir ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes pieslēgumi pie pilsētas inženierkomunikācijām. Izstrādāts un apstiprināts būvprojekts trīs kārtās un izdota būvatļauja.

Uzzini vairāk!

TOP 4
KRIMULDAS MUIŽA Saldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKrimuldas muižas ēku komplekss ir viens no visskaistākajiem klasicisma perioda piemēriem Latvijā, ar vairāk nekā 17 arhitektūras un celtniecības struktūrām, ar kopējo platību 20 000 m2.

Firstu Līvenu pils atrodas uz Siguldas un Krimuldas novada ziemeļaustrumu robežas, Gaujas nacionālajā parka teritorijā. Galvenās ēkas kopēja platība ir 2 735 m2, ar trīs stāviem, pagrabu un verandu.

Pašlaik objektā darbojas bērnu rehabilitācijas centrs.

Uzzini vairāk!

TOP 5
DŽEMMAS SKULMES MĀJASaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsMežaparka vēsturiskajā daļā, Stokholmas ielā 11, šobrīd tiek pārdota augstu novērtētās un cienītās latviešu gleznotājas Džemmas Skulmes dzimtas māja. Kopš nama uzcelšanas 1961. gadā, tā laika vienā no šarmantākajiem īpašumiem dzīvojuši mākslinieki trīs paaudzēs.  

Te radīti darbi, kas ir nozīmīgs un nenovērtējams Latvijas kultūras mantojums un savulaik tā kalpojusi par prominentu ārzemju viesu un pašmāju inteliģences pulcēšanas vietu. 

Namu projektējis pieredzējušais Latvijas funkcionālisma meistars, arhitekts Artūrs Reinfelds. Nams tika projektēts modernisma un kubisma stilā, veidojot vairākas  sešstūra formas šūnas divos stāvos. 

Uzzini vairāk šeit!

TOP 6 
ZIEMUPES MUIŽASaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsZiemupes Muiža atrodas Ziemupē – nelielā apdzīvotā vietā Baltijas jūras krastā, pusceļā no Liepājas uz Pāvilostu. Šīs vietas bagātība – vēl joprojām klusā, neskartā, skarbā, retiem augiem bagātā Ziemupes jūrmala.

Papildu izcilajai atrašanās vietai, muižai ir arī liels biznesa potenciāls – īpašums tiek pārdotas ar visu nepieciešamo uzņēmējdarbībai, sākot ar svinību un galda piederumiem, mēbelēm un telpu aprīkojumu, beidzot ar tehniku āra darbiem un izklaidei.

Muiža nodrošina telpas pasākumiem, naktsmītnēm un atpūtai. Kompleksa stāvlaukumā vietas pietiks 25 automobiļiem un svinības iespējams sarīkot līdz pat 60 cilvēku lielai kompānijai. Ikdienā tā darbojas kā viesnīca ar komfortabliem 12 numuriņiem. Tāpat arī viesnīca piedāvā SPA zonu ar baseinu un pirti, pilnībā aprīkotu virtuvi ēdinātāju vajadzībām, kā arī vietu pasākumu teltij.

Uzzini vairāk!

TOP 7 
LAUKU VIENSĒTA “KALNA ALITĒNI“Saldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsCēsu rajona Inešu pagastā atrodas “Kalna Alitēni“ – fantastiska lauku viensēta, kas būtu pelnījusi gozēties labākajos interjera un dizaina izdevumos, parādot, cik bagāts ir latviskais mantojums, un cik pamatīga var būt mūsdienu cilvēka mīlestība pret savu dzimteni, izveidojot īpašumu, kas gluži vienkārši nespēj atstāt vienaldzīgu. 

“Kalna Alitēni“ ir vieta, kur pavadīt nesteidzīgu un mierpilnu ikdienu, izbaudot lauku burvību. Māja atrodas klusā un ainaviskā vietā, vien dažu kilometru attālumā no Inešu ezera, brāļu Kaudzīšu muzeja un Cirstu muižas. Īpašums sastāv no 10 ha liela zemes gabala, divstāvu dzīvojamās mājas ar kopējo platību 256 m2, kā arī pirts ēkas. Teritorija ir pilnībā labiekārtota, ar izveidotu jaunu elektrības pieslēgumu un piebraucamo ceļu. Mājas būvniecība/renovācija pabeigta 2018. gadā.

Uzzini vairāk!

TOP 8
VECĀS MEŅĶU DZIRNAVASSaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsInteresentiem tiek piedāvāts renovējams viesu nama komplekss vecajās Meņķu dzirnavās.Tas ir īpašums ar skatu uz Daugavu, diviem zivju dīķiem, 19.gs. celtu ēku kompleksu un parku. 

Visas īpašuma teritorijā atrodošās ēkas celtas no baltā dolomīta un līdz šim lieliski saglabājušās (nav nepieciešams kapitālais remonts). Dzirnavas līdz nesenai pagātnei ir pildījušas savu funkciju, ir saglabājušās veclaicīgas iekārtas, dzirnakmeņi.

Caur parku, vijas strautiņš. Pretī īpašumam, Daugavas otrā krastā, ir Līvānu pilsētas teritorija. Krastā iespējams uzbūvēt laivu piestātni un atjaunot agrāk bijušo pārceltuvi – faktiski vienīgais īpašums Latvijā, kuram gar krasta līniju nav noteikta tauvas zona.

Uzzini vairāk!

TOP 9
AUMEISTERU MUIŽAS ZIRGU STAĻLISaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls“Cilvēki, kuri atbrauc uz Aumeisteru muižu, aizmirst par vārdiem: steiga, stress, rūpes, problēmas, ikdienišķums, smagums. Ir sajūta, ka esi šajā diženajā vietā viens, tikai attālas norādes liecina – arī te ir dzīve“, par seno muižu saka rekonstrukcijas idejas autori. Tie, kas kādreiz apciemojuši Grundzāles pagasta Aumeisterus, noteikti piekritīs.

Ideja paredz atjaunot vēsturiskas muižas vienas daļas (zirgu staļļi ar palīgbūvēm) kompleksa rekonstrukciju, izveidojot to par nelielu viesnīcu ar Spa. Eksperti gan iesaka atjaunot visu staļļu kompleksa ēku lokālā ansambļa vienotībā. 

Emīla fon Vulfa iecere bija izveidot tādu šķirnes zirgu audzētavu, lai uzvarētu vispasaules nozīmīgākajās sacensībās. Aumeisteros tika audzēti zirgi, ar tiem notika izjādes, tāpēc viens no interesantākajiem muižas ēku kompleksiem ir – stallis, manēža, kučiermāja un ratnīca.

Uzzini vairāk!

TOP 10 
TEIKAS ŪDENSTORNISSaldais ēdiens investīciju objektu medniekiem: grandiozu īpašumu TOP 10  - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsTeikā, Gustava Zemgala gatvē 77 iespējams iegādāties ūdenstorni, kas iepriekš jau ticis izmantots kā ofiss. Teritorijā pieejamas visas komunikācijas, iespējams tikt arī pie auto stāvvietām. Ēkai nepieciešams remonts un radoša vīzija tās neatkārtojamā potenciāla īstenošanai.  

Uzzini vairāk!

VISI JAUNIE PROJEKTI VIENUVIET - TIKAI CITY24! SKATIES ŠEIT!

City24.lv

Publicēts 14.08.2020