Ievietot sludinājumu

“Ķīpsalas Horizonti“ – jauns projekts pie apvāršņa

Ķīpsalā ir pieejams jauns projekts “Ķīpsalas Horizonti“ – projekts, kura ietvaros tika pilnībā no jauna uzbūvēta un atdarināta 19. gadsimta dzīvojamā ēka. Šis ir unikāls projekts, kur pārmijās vēstures elpa un mūsdienu tehniskie risinājumi. Ēkai piemīt savs gars, kas izved cauri vairāk kā 100 gadu ilgai vēsturei.Ķīpsalas Horizonti – jauns projekts pie apvāršņa - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls1903. gada rudenī pirmie saules stari iespīdēja kuģa “Laimdota“ kapteiņa dzīvoklī.  Paberzējis acis virsnieks piecēlās, uzvārīja kafiju un piegāja pie loga. Pāri ielai pavērās skats uz  jaunbūvi no koka karkasa. Malkojot kafiju, kapteinis raudzījās kā strādnieki uzstāda izkārtnes ar uzrakstu bakalejas preces. Jau pirmajā darba dienā veikalam rinda bija līdz pat durvīm. Atnāca jūrnieki, enkurnieki, loči, pārcēlāji, ģipša fabrikas strādnieki, un daudzi citi salas iedzīvotāji. 

Veikaliņš pastāvēja līdz pat Otrajam Pasaules karam, līdz brīdim, kad mājai uguni pielaida vācieši un, māja kā lāpa apgaismoja tumšo Daugavu. 

Šobrīd šī pati ēka Ogļu ielā 30 ir uzbūvēta no jauna, jo veco nevarēja saglabāt, tā bija bojāta kara laikā, divas reizes degusi, ieaugusi kultūrslānī, tai nebija pamatu. Māja tika precīzi uzmērīta, demontēta, slēģi, ieejas durvis nodotas restauratora rokās. Šodienas nams ir uzbūvēts no gāzbetona blokiem, nosiltināts, apšūts ar dēļiem. Kāpņu vestibilā kādreizējo logu ailu vietā iebūvēti divi restaurēti sākotnējo logu komplekti, kas noformēti ar fotopanorāmu kā iluzoru skatu pāri Daugavai uz 19. gadsimta Vecrīgu. Izcils retums ir restaurētie, ēkas ielas fasādi rotājošie reklāmas uzraksti latviešu, krievu, vācu un somu valodā, kuri radušies jau pirms Pirmā Pasaules kara. Tie tika atklāti uz fasādes dēļiem zem apmetuma un, cik zināms, ir vienīgie uz koka gleznotie oriģinālie un restaurētie ielu reklāmas objekti, kas apskatāmi Rīgā. 


Mērķis bija ne tik daudz restaurēt māju, cik restaurēt tā laika sajūtas. Nav šaubu, ka rekonstruēt vai uzbūvēt no jauna ir lētāk, un tā tas vairumā gadījumu ar šādām vēsturiskām ēkām arī notiek, bet Ogļu ielas 30 nams ir tieši atjaunots, nevis pilnībā pārbūvēts, jo tas ir daudz interesantāk. Mēs vēlējāmies izveidot vēl vienu skaistu Rīgas stūrīti, tuvu tam, kāds tas bija kādreiz, un tādu, kas organiski iekļaujas visā pārējā salas apbūvē. Mēs gribam, lai Ķīpsala saglabātu savu īpašo šarmu. Esam lepni, ka Rīgai ir šie senie koka nami, un daudzi no tiem ir skaisti atjaunoti – tādu nav pasaules lielajās metropolēs. 

“Ķīpsalas Horizontos“ ir pieejami četri trīs istabu dzīvokļi platībās no 99 m2 līdz 137 m2. Šie dzīvokļi ir piemēroti dažādām gaumēm – ar balkonu, divlīmeņu (divstāvu), mansarda tipa vai klasiska tipa dzīvokļi. Ir pieejamas noliktavas un virszemes stāvvieta.

Lai jūs spētu izjust šīs vietas īpašo auru, gaidīsim jūs ciemos “Ķīpsalas Horizontos“. Uz drīzu tikšanos!

KOMERCINFORMĀCIJA

Saistītie sludinājumi

Pārdod dzīvokli - Ķīpsalas Horizonti - jaunais projekts - Rīga, Ķīpsala, Ogļu iela 30 - 100.4 m², 3 istabas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls
Ogļu iela 30-1,
Ķīpsala, Rīga
    • 100.4 m²
    • 3 ist.
    • 1/3 st.
    • Sludinājums nav aktīvs
    Pārdod dzīvokli - Ķīpsalas Horizonti - jaunais projekts - Rīga, Ķīpsala, Ogļu iela 30 - 99.3 m², 3 istabas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls
    Ogļu iela 30-3,
    Ķīpsala, Rīga
      • 99.3 m²
      • 3 ist.
      • 2/3 st.
      • Sludinājums nav aktīvs

       

      AVER Brokerage

      Publicēts 17.08.2020