Ievietot sludinājumu

Populārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi?

Sākot jaunas virtuves plānošanas darbus, vispirms jāapsver ne tikai vizuālās un dizainiskās nianses, bet arī jāizvēlas materiāls, no kā tā tiks izgatavota. Domājot par fasādēm, parasti prātā nāk lamināts vai dabīgs koks, taču šobrīd prožektoru gaismā ir arī tādi risinājumi kā Fenix un stikls. 

Bieži vien tieši materiāla izvēle tālāk nosaka iekārtas dizainiskās iespējas, atbilstošas tehnikas izvēli un, protams, arī gala cenu. 

Arens dizaineri

piedāvā mazu špikeri, ko ērti izmantot, lai neapjuktu plašajā materiālu klāstā un atgādinātu par to plusiem un mīnusiem. 

LAMINĀTSPopulārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsLamināta pamatā ir kokskaidu plāksne, uz kuras ar melamīna sveķiem tiek uzlīmēts piesūcināts dekoratīvais pārklājums. Tādējādi iespējams iegūt plaša spektra dekorus, faktūras un krāsas. 

Plusi

Viegli kopjams

Grūti pamanīt, piemēram, bērnu pirkstu nospiedumus, jo virsma ir ar dekoriem/rakstiem/faktūru

Izdevīga cena

Ilgi kalpo

Plašs dekoru klāsts (ādas imitācija, koka imitācija u.c.)

Mīnusi

Dekoriem nevar mainīt un pielāgot krāsu. Kāda tā ir, pie tādas arī jāpaliek

MDFPopulārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsMDF ir augstas kvalitātes, ļoti gluds kompozītmateriāls, kas izgatavots no pārstrādātām koksnes šķiedrām un sveķiem. MDF piesaista ar savu noturību pret plaisāšanu un lobīšanos, kas sniedz iespēju to viegli pārklāt ar tieši Jums vēlamo krāsu. Šis materiāls sniedz iespēju to lakot un krāsot, kā arī no tā izgatavot frēzētas rāmīšu fasādes, kas ir lielisks risinājums klasiskai virtuvei.

Plusi

Var krāsot jebkurā krāsā pēc NCS krāsu skalas

Tam ir pieejamas gan gludas virsmas, gan ar profilu, ar ko iespējams iegūt klasisku vai moderni klasisku virtuvi

To iespējams atstāt matētu, lakot ar struktūrkrāsu vai glancētu laku

Vegli tīrāma

Mīnusi

Labāk redzami pirkstu nospiedumi

Esot neuzmanīgam, iespējams iegūt skrāpējumus

FINIERĒJUMSPopulārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsFinierējums ir uz pamatnes piestiprināta plāna koka plāksne, tādējādi nodrošinot, ka materiāls ir dabisks. Iespējams dažādu koku finierējums, ko var beicēt, krāsot, patinēt.  

Plusi

Dabīgs materiāls

Iespējams krāsot, patinēt, beicēt jebkurā krāsā pēc NCS krāsu skalas 

Pieejami profili

Mīnusi

Vidēja cenu kategorija 

Nav pieejami frēzējumi

AKRILS Populārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsAkrila pamatā ir MDF jeb presētas koksnes šķiedras ar sveķiem, kam pa virsu ir klāts akrila pārklājums, kam ir izteikts spīdums.

Plusi

Var panākt ļoti glancētu efektu

Mīnusi

Ierobežots krāsu skaits 

STIKLS Populārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsStikla fasāžu pamatā ir MDF materiāls, kam vienā pusē tiek likts organiskais stikls. Tāpat pieejamas fasādes, kur rāmim tiem izmantots alūmīnijs, savukārt pārējo daļu aizpilda organiskais stikls, tādējādi skapīši būs caurredzami.

Plusi

Šobrīd ļoti aktuāls materiāls

Viegli kopjams

Mīnusi 

Ātri atstāj pirkstu nospiedumus

Smags materiāls

Augstāka cena

Caurredzamība bieži pieprasa lielāku kārtību lietu organizācijā 

FENIXPopulārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsFenix materiāla pamatnei tiek izmantots MDF materiāls, savukārt ārējā slāņa sagatavošanas process ietver nano tehnoloģiju jeb jaunās paaudzes akrila darvas izmantošanu, kas tiek rūdīta un nofiksēta ar elektroniskā starojuma palīdzību.

Plusi

Izteikti matēts materiāls

Nepaliek pirkstu nospiedumi

Patīkams pieskārienam

Virskārtu iespējams atjaunot, ja tā tiek nedaudz ieskrāpēta

Mīnusi

Augstāka cena 

Ierobežots krāsu sortiments

MASĪVKOKSPopulārākie virtuves fasāžu materiāli: kādi ir to plusi un mīnusi? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsMasīvkoka fasāžu nosaukums jau pats par sevi visu pasaka - tiek izmantots dabisks materiāls jeb īsts koks. Masīvkoka rāmja fasādēm miksē finierējumu ar masīvkoku. 

Plusi

Dabīgs materiāls

Iespējams krāsot, patinēt, beicēt jebkurā krāsā pēc NCS krāsu skalas 

Ilgmūžība

Nezūdoša vērtība

Mīnusi

Augsta cena

Ja vēlies, lai Tava virtuve top kopā ar kompetentu dizaineru un iekārtas kvalitāte tiek pierādīta caur tās ilgmūžību, piesakies konsultācijai www.arens.lv!

City24.lv/ ARENS

Publicēts 09.09.2020