Ievietot sludinājumu

EstateGuru 3. ceturkšņa rezultāti: platformā veiktas miljons investīcijas

Spēcīga un ātra atgūšanās no COVID19 krīzes pavasarī ir palīdzējusi EstateGuru sasniegt jaunus ikmēneša darījumu rekordus. Gan augustā, gan septembrī EstateGuru finansēto aizdevumu summas pārsniedza 10 miljonus eiro (attiecīgi 10,1 milj. un 10,2 milj. euro). Vēl viens sasniegtais rekords bija platformā veikto ieguldījumu skaits – kopš 2014. gada platformā ir veiktas 1 miljons investīcijas.EstateGuru 3. ceturkšņa rezultāti: platformā veiktas miljons investīcijas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls“Mūsu izsniegto aizdevumu apjoms ir pieaudzis par 24 %, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, un ieņēmumi palielinājušies par 46 %. Es ļoti lepojos ar mūsu starptautisko komandu, kas šajos nemierīgajos laikos ir paveikusi tik lielisku darbu. Patiesi varu teikt, ka mēs EstateGuru esam no krīzes iznākuši daudz spēcīgāki, nekā bijām tās sākumā. Novērojām arī stabilu jaunu investoru pieplūdumu, kas ir par 52 % vairāk nekā 2019. gada 3. ceturksnī, svarīgākais ir fakts, ka mūsu tehnoloģija un digitalizācija ir ļāvusi ieguldīt īpašumos ikvienam jebkurā pasaules vietā. Šobrīd mūsu platformai pievienojas daudz jaunu investoru no Itālijas, Nīderlandes un Spānijas. Un, protams, domājot par nākotni, joprojām koncentrējamies uz rentablu izaugsmi un stabilu kredītportfeļa kvalitāti,“ komentē EstateGuru līdzdibinātājs un izpilddirektors Marek Partel. 

Papildus jaunajiem rekordiem, septembrī EstateGuru ir pilnībā uzsācis savu darbību arī Somijā un ir oficiāli licencēts kā kolektīvās finansēšanas operators šajā valstī. “Kopš 2019. gada augusta mēs aktīvi sadarbojamies ar Somijas uzņēmējiem un esam pārliecināti, ka Somijas tirgus ir gatavs šim modernajam finansēšanas risinājumam. Mēs vēlamies sniegt alternatīvās finansēšanas priekšrocības plašākai auditorijai, un piedāvāt patiesu alternatīvu tradicionālajam aizdevumu tirgum, ko bieži var uzskatīt par stīvu un birokrātisku. Mūsu jauno ieguldītāju skaits no Somijas ir trīskāršojies, līdz ar to varam secināt, ka investori ļoti augstu vērtē iespēju uzsākt investīcijas nekustamajos īpašumos ar nelielu starta kapitālu,“ komentē EstateGuru Somijas filiāles vadītājs Matti Vansen.

2020. gada 3. ceturksnī EstateGuru reģistrējušies 7777 jauni investori, salīdzinājumam - 2019. gada 3. ceturksnī platformā pievienojās 5109 investori. Lielākais jauno ieguldītāju skaits nācis no Vācijas – 2256, nākamās lielākās grupas ir igauņi, itāļi, lietuvieši, holandieši, spāņi, latvieši, kā arī investori no 99 citām valstīm. 2020. gada 3. ceturkšņa laikā mūsu ieguldītāji nopelnīja 2,6 miljonus eiro procentu maksājumos, salīdzinot ar 1,8 miljoniem eiro 2019. gadā. Kā arī, šī gada 3. ceturkšņa laikā tika finansēti 194 projekti 28,4 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar pagājušā gada 178 projektiem 22,8 eiro apmērā.

Informācija par EstateGuru

EstateGuru ir vadošā platforma ar nekustamo īpašumu nodrošinātiem aizdevumiem maziem un vidējiem uzņēmumiem un investoriem no visas pasaules. Mūsu mērķis ir līdz 2025.gadam kļūt par lielāko nekustamā īpašuma finansēšanas platformu Eiropā un mēs strādājam, lai nodrošinātu ērtu un digitālu sistēmu nekustamo īpašumu projektu finansēšanai Eiropā un citviet. Savienojot dažādus pakalpojumu sniedzējus, aizņēmējus un investorus vienā modernā platformā, mēs piedāvājam unikālu pievienoto vērtību, ko nespēj sniegt tradicionālās finanšu iestādes - pārskatāmu, starptautisku un ērtu digitālu pakalpojumu aizņēmējiem un investoriem. 

KOMERCINFORMĀCIJA

EstateGuru

Publicēts 23.10.2020