Ievietot sludinājumu

Pārdod Ružciema pusmuižu: unikālai mājvietai vai elegantai lauku viesnīcai

Ružciema pusmuiža atrodas Tukuma pus ē, skaistā un klusā, Kurzemes ainavai raksturīgā vietā. “Šeit pakalnu, mežu un pļavu ielokā iespējams izveidot lielisku ārpilsētas mājvietu, vai nelielu, elegantu lauku viesnīcu ar vēsturisku šarmu, vai attīstīt individuālu lauksaimniecības projektu“, stāsta īpašuma pārdevēji.  Pārdod Ružciema pusmuižu: unikālai mājvietai vai elegantai lauku viesnīcai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsTuvumā esošais A10 Rīga - Ventspils autoceļš nodrošina ērtu satiksmi. Rīgair 70 km attālumā, bet Tukums - 25 km attālumā. Ērti sasniedzama arī Kandava un tālākjau arī Kuldīgas virziens.

Īpašums sastāv no diviem zemes gabaliem 13 ha un 29.4 ha platībā, kas kopā sastāda 42.4 ha, no kā lauksaimniecības zeme ir 21.9 ha un meži 15.4 ha. Senā muižas dzīvojamā ēka ir 535 m2 - plaša ķieģeļu vienstāvu ēka ar plašu zāli, virtuvi un palīgtelpām pirmajā stāvā, pirti un noliktavas telpām pagrabstāvā un četrām guļamistabām mansardā.Pārdod Ružciema pusmuižu: unikālai mājvietai vai elegantai lauku viesnīcai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsPagalmā atrodas saimniecības ēka un nojume. Īpašumā aug seni ozoli, izveidota pastaigu taka, ir divi dīķi un sena piebraucamā ceļa aleja. Netālu no pagalma ir pakalns ar dienvidu nogāzi, no kura paveras ainaviski skati.

Vieta, kur atrodas Ružciema viduslaiku pusmuiža, vēstures avotos minēta jau 1475. gadā ar nosaukumu “Lāņi“, kas radusies pie Hermaņa Butlara muižu dalīšanas. Pusmuižas ēka, kas labi saglabājusies līdz mūsdienām, būvēta 1500. gadā. Turpmāko gadsimtu gaitā senais īpašums piederējis vairākām dižciltīgām dzimtām, kuru vārdi minēti Latvijas vesturē. 1900. gadā uz Lāņu muižas zemes jaunizveidoto Karlsberg jeb Ružciema pusmuižu iegādājas barons Edmunds Hāns.

Vairāk par īpašumu iespējams uzzināt sludinājumā . 


Skaties arī līdzīgus īpašumus!

Saistītie sludinājumi

Investīciju objekts - Siguldas nov., Sigulda, Mednieku iela 3 - 10000 m², 50 istabas, 2 950 000 € - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls
Mednieku iela 3,
Sigulda, Siguldas nov.
    2 950 000 €
    • 10000 m²
    • 53.76 ha
    • 50 ist.

    City24.lv/ Baltic Sotheby's International Realty

    Foto: Baltic Sotheby's International Realty
    Publicēts 23.10.2020