Ievietot sludinājumu

Projekts AUSEKĻA 14 saņēmis atzinības rakstu arhitektūras sasniegumu skatē “2020. gada balva Rīgas arhitektūrā“

Ēkas pārbūves projekts Ausekļa ielā 14 saņēma atzinības rakstu Rīgas pilsētas arhitekta biroja rīkotajā arhitektūras sasniegumu skatē “2020. gada balva Rīgas arhitektūrā“.Projekts AUSEKĻA 14 saņēmis atzinības rakstu arhitektūras sasniegumu skatē 2020. gada balva Rīgas arhitektūrā - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsRīgas pilsētas arhitekta biroja rīkotajā konkursā par Gada balvu sacentās visi 2019.gada laikā pabeigtie objekti, no kuriem konkursa žūrija atlasīja 33 būves dalībai skatē un pēc to apskates klātienē 14 objektus izvirzīja konkursa finālam un publikas balsojumam. Gada balvu saņēma Noliktavas ēkas pārbūve par ēku plašizklaides pasākumiem “Hanzas Perons“.

Starp šī gada 14 finālistiem bija tādi Rīgas pilsētvidē zināmi un pamanāmi objekti kā Āfrikas savannas ekspozīcija Rīgas Zooloģiskajā dārzā, lielveikala ALFA priekšlaukuma pārbūve un apzaļumošana, Hanzas Perons, projekts Vecrīgas Skati Kuģu ielā 15, skvēra pārbūve pie viesnīcas Dzirnavu ielā 33. Īpašu atzinību no Valsts policijas par ieguldījumu drošākas pilsētvides radīšanā saņēma ēkas Jaunsaules ielā 1 projekts.

Uzsverama šī gada aktualitāte ir virkne ar vides kvalitātes uzlabošanu saistītu objektu, kuri demonstrē zināšanas un risinājumus, kā rūpēties par labāku dzīves kvalitāti rīdziniekiem. Bez jau minētajiem objektiem tika izcelts prettrokšņu valnis gar Gustava Zemgala gatvi, kas ne tikai norobežo intensīvās satiksmes trokšņus no Mežaparka dzīvojamās apbūves, bet ir kļuvis par apzaļumotu pastaigu vietu tuvējā apkaimē.Projekts AUSEKĻA 14 saņēmis atzinības rakstu arhitektūras sasniegumu skatē 2020. gada balva Rīgas arhitektūrā - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsJoprojām aktuāla ir mājokļu tēma, veidojot daudzveidību un kvalitāti Rīgai tradicionālas apbūves struktūras atjaunošanā un pilnveidošanā, ko apliecināja daudzie dzīvojamo māju projektu finālistu vidū – atjaunotās koka ēkas Nometņu ielā 33 un 33a, ēkas Tallinas ielā 86 pārbūve, labiekārtotie pagalmi Jāņa Asara ielā 12, industriālo ēku pārbūves par dzīvojamām ēkām Mūrnieku ielā 12 un Jaunsaules ielā 1, un klusā centra pērles Ausekļa ielā 14 pārbūve un atjaunošana.

Ausekļa ielas 14 pārbūves projekts tika īpaši uzteikts par profesionalitāti un izpildījuma kvalitāti vēsturiskā mantojuma saglabāšanā, atjaunošanā un pilnveidošanā.

Īsā uzrunā pie balvas saņemšanas Līga Uzkalne sacīja: “Esam pateicīgi par saņemto atzinību un to, ka notiek šāds konkurss. Tas dod motivāciju strādāt turpmāk. Daudzi zina, cik liels izaicinājums ir strādāt ar vēsturisku ēku pārbūvi un atjaunošanu, īpaši ja ēka pati ir arhitektūras piemineklis. Bez stipras un saliedētas komandas ir neiespējami veiksmīgi pabeigt tik sarežģītus un izaicinošus projektus kā ēku rekonstrukcija Rīgas vēsturiskajā centrā. Tāpēc vēlreiz pateicība projektēšanas biroja KROKS arhitektei Ditai Lapiņai un viņas komandai par ieguldīto darbu un profesionalitāti.“

Noslēdzot runu Līga Uzkalne novēlēja, lai pasaulē un Latvijā ātrāk beidzas Covid-19 ierobežojumi, atgriežas pārliecība par nākotni, par stabilitāti  un atjaunojas ekonomiskā izaugsme, kas ir svarīgi aspekti, lai šodien uzsāktu darbu pie jaunu projektu attīstības un realizācijas.Projekts AUSEKĻA 14 saņēmis atzinības rakstu arhitektūras sasniegumu skatē 2020. gada balva Rīgas arhitektūrā - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsDita Lapiņa, saņemot atzinības rakstu, apliecināja, ka projekts tiešām bija izaicinošs arī arhitektei, lai maksimāli saglabātu ēkas vēsturisko substanci un mūsdienīgo pienesumu veidotu sabalansētu un ar pietāti pret ēkas raksturu. Arhitekte atzīmēja, ka sarežģīto pārbūves projektu vadīja pieredzējis attīstītājs un projektu vadītājs SIA “Vestabalt“, ar kuru kopā tiek strādāts vairāk kā 20 gadus. Jāpiebilst, ka Dita Lapiņa šī gada skatē saņēma vēl otru atzinību par Veselības centru Baznīcas ielā 18.

Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis apsveikuma vārdos projekta Ausekļa 14 pārstāvjiem minēja, ka konkursa žūrija bija iespaidota par redzēto ēkā un vērtējot ēku, nevarēja atrast  trūkumus.

Tradicionāli balvu pretendentu loks atspoguļo profesionāli daudzpusīgi un pēc iespējas objektīvi augstvērtīgāko pienesumu Rīgas arhitektūrā un pilsētbūvniecībā. Tādas vērtības kā mērenība, raksturs un pilsētvides konteksts ir vadījušas šī gada žūriju finālistu atlasē. Sekojot līdzi aktuāliem procesiem pilsētā žūrija īpaši atzīmēja Anniņmuižas apkaimes un radošās iniciatīvas biedrību Riga Annenhof – “Par aktīvismu Anniņmuižas dzīvojamās ēkas un parka saglabāšanā kā apkaimes kultūras vietu“.

Vestabalt

Publicēts 26.10.2020