Ievietot sludinājumu

Kā būvvaldē pieņemtais zaļais koridors mainīs nekustamo īpašumu attīstības kārtību

Aizvadītajā nedēļā otro sezonu uzsāka podkāsts Ekspertu Sarunas ar Estateguru, kura ietvaros uz sarunu tiek aicināti dažādi nekustamo īpašumu un investīciju nozares speciālisti, lai pārrunātu svarīgākos un aktuālākos jaunumus. Otrās sezonas pirmās epizodes viesis ir Nekustamo Īpašumu Attīstītāju Alianses (NĪAA) un Skanstes Attīstības Aģentūras valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags. Kā būvvaldē pieņemtais zaļais koridors mainīs nekustamo īpašumu attīstības kārtību - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Sarunas ieraksts pieejams klausītājiem šeit.

Viena no aktuālākajām tēmām NĪAA darba kārtībā ir zaļā koridora ieviešana būvvaldē, kuras būtību M.Vanags skaidro trīs etapos: “Ilgu sarunu rezultātā mums ir izdevies panākt, ka būvvalde ir ieviesusi zaļo koridoru – tas ir veids, kā būvvalde nedaudz panāk pretī lieliem, nozīmīgiem investīciju projektiem pilsētā, tādējādi veicinot investīciju vidi Latvijā.“

Ieguvumi un zaļā koridora būtība ir sekojoša: 

1.Lai formāli uzsāktu projektēšanas procesu, jāiesniedz būvprojekts minimālā sastāvā, līdz šim būvvalde sāk izskatīt būvprojektu pēc visu dokumentu iesniegšanas. Taču, ja tiek realizēts projekts, kas ir 3. grupas sabiedriska ēka vai arī dzīvojamā ēka ar vismaz 100 dzīvokļiem, tad būvvalde piedāvā šo zaļā koridora procedūru, kas nozīmē, ka ir iespējams vēl pirms gatava būvprojekta iesniegšanas vērsties būvvaldē ar iesniegumu, pēc kura izskatīšanas tiek sniegtas jau pirmās atsauksmes un rekomendācijas, lai būvprojektu sagatavotu pēc iespējas kvalitatīvāku un to nebūtu jāpārskata vairākas reizes. 

2.Pēc projektēšanas nosacījumu saņemšanas, izstrādājot būvprojektu, nav jāsagaida brīdis, kad ir saņemti visi saskaņojumi no inženierkomunikāciju turētājiem, jau būvprojekta izstrādes pēdējos posmos to var iesniegt izskatīšanai būvvaldē, tādā veidā iegūstot laiku un saņemot konsultāciju par iespējamajiem papildinājumiem, kas būvprojektā nepieciešami.

3. “Kas attiecas jau uz iesniegtu būvprojektu – šo būvprojektu būvvalde izskata 10 dienu laikā un pieņem lēmumu par projektēšanas nosacījumu izpildes atzīmes izdarīšanu,“ skaidro M.Vanags.

Sarunā aktualizētas arī tādas tēmas kā mūsdienīgu komercobjektu ietekme uz pilsētas ekonomiku, baltā karoga akcija un izmaiņas kadastrālās vērtības regulējumā, kā arī jaunā īres likuma būtība un Skanstes apkaimes revitalizācijas plāna attīstības gaita. 

Sarunas ieraksts pieejams klausītājiem šeitPodkāsts klausītājiem pieejams arī Spotifyun visās populārākajās podkāstru straumēšanas vietnēs. 

EstateGuru Facebook lapā seko līdzi jaunumiem par podkāstu un ne tikai!

EstateGuru

Publicēts 02.12.2020