Ievietot sludinājumu

Sākti darbi pie Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšanas

Zviedrijas nekustamā īpašuma kompānija Eastnine vēsturisko alus darītavas Kimmel teritoriju par 9,5 miljoniem eiro iegādājās 2019. gada nogalē ar mērķi attīstīt daudzfunkcionālu kvartālu pilsētas centrā, kas būs pieejams ne tikai biroju, veikalu un pakalpojumu sektora nomniekiem, bet arī pilsētas iedzīvotajiem kā pievilcīga satikšanās un pulcēšanās vieta. Uzņēmums Demontāža uzsācis Kimmel alus darītavas ēku kompleksa daļēju demontāžu. Nojauktas tiek padomju laika piebūves, saglabājot kompleksa vēsturiskās ēkas.Sākti darbi pie Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšanas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKopējā nojaucamo ēku platība ir 6825 m2 un demontāžas darbus plānots pabeigt līdz šā gada martam. Paralēli norisinās arī Eastnine Kimmel izsludinātais starptautiskais arhitektūras metu konkurss Kimmel kvartāla attīstības vīzijai. Tā rezultātus plānots paziņot aprīļa vidū.  

“Arī šī kvartāla attīstīšanā Eastnine mērķis ir piedāvāt ilgtspējīgus un augstas kvalitātes risinājumus. Tas būs apjomīgs projekts, kas dos iespēju gan dažādu nozaru uzņēmumiem izvietot birojus, tirdzniecības platības, ēdināšanas konceptus un cita veida pakalpojumus, gan uzlabos pilsētvidi visiem iedzīvotajiem. Komfortabla, unikāla dizaina, moderna, iedvesmojoša, zaļa vide, kur strādāt, atpūsties ar ģimeni un draugiem, arī  iepirkties un apmeklēt pasākumus. Iespēja elastīgi pielāgot uzņēmējdarbībai nepieciešamās platības, īstenot gan izklaidējošus, gan izglītojošus pasākumus,“ saka Eastnine Biznesa attīstības vadītāja Natālija Monkevičiene. 

Teritorijā iespējams attīstīt projektu 38 000 m2 apjomā, no kuriem 4000 m2 veido kultūras mantojuma platība, kas jāsaglabā. Turklāt plānojot jebkāda veida zemes darbus būvdarbu veikšanai, jāveic arheoloģiskā uzraudzība. Teritorijai ir unikāls pilsētplānošanas raksturs Rīgas vēsturiskā centra kontekstā, kam ir redzams teritorijas slīpums virzienā uz Kr. Valdemāra ielā, kopš 19. gadsimta ir savdabīga ēkas struktūras attīstība, kā rezultātā pašreizējā ķieģeļu un koka ēku līdzāspastāvēšana ir ar atšķirīgu stāvu skaitu, atšķirīgu vēsturisko un funkcionālo izcelsmi. Aptuveni 34 000 m2 platībā iespējams attīstīt dažādu funkciju ēkas. Sākti darbi pie Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšanas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsProjektu plānots attīstīt divās kārtas, no kurām pirmo paredzēts pabeigt 2024. gadā, bet visu projektu – 2026. gada sākumā.

Jau šobrīd ir liela interese no dažādu nozaru nomniekiem un saņemtas atzinīgas atsauksmes no pilsētas iedzīvotājiem, kuriem būs pieejams jauns, labiekārtots kvartāls pilsētas centrā. Vēsturiskais Kimmel kvartāls aizņem lielāko daļu kvartāla starp Bruņinieku, Kr. Valdemāra, Stabu un Skolas ielām. Tas ir ērti pieejams gan kājāmgājējiem, gan dažādu pārvietošanās līdzekļu izmantotājiem.

Eastnine turpina darbu arī pie koka biroju ēkas The Pine attīstīšanas. Šī Baltijas mērogā unikālā projekta platība ir 16 900 kvadrātmetri un tā atradīsies Rīgā, Valdemāra ielā 62 līdzās esošajai Alojas Biroji ēkai, kuras fasādi un interjeru plānots atjaunot, ņemot vērā The Pine jaunbūves dizainu. Sākti darbi pie Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšanas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsProjekta autori ir dāņu arhitekti Arrow Architects un tas tapis sadarbībā ar Latvijas arhitektu biroju ARHIS Arhitekti. Jaunās biroju ēkas būvprojektu paredzēts izstrādāt līdz 2021. gada vidum, lai saņemtu atļauju uzsākt būvniecību. A klases biroju ēka The Pine tiek plānota saskaņā ar WELL un LEED

standartiem, kas garantē augstu projekta kvalitāti.The Pinetiek plānota kā ļoti energoefektīva ēka, kas ļaus ievērojami samazināt komunālo pakalpojumu izmaksas. Plānots likt uzsvaru uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu kopējā enerģijas piegādē, piemēram, izmantot saules paneļus, kas tiks izvietoti uz ēkas jumta. Kompānijas Eastnine mērķis - The Pine attīstīt kā pirmo nulles emisijas biroju ēku Baltijā, kas nozīmē, ka gada griezumā tā neradīs CO2 emisijas.

Par Eastnine:

Eastnine AB ir Zviedrijas nekustamo īpašumu kompānija ar kopējo īpašumu vērtību 336 miljonu eiro apmērā. Eastnine vīzija ir radīt un piedāvāt augstvērtīgu vidi, kur attīstīt dejas, satikties cilvēkiem un veidot veiksmīgus uzņēmumus.  Uzņēmuma mērķis ir kļūt par ilgtermiņa modernu un ilgtspējīgu biroja ēku īpašnieku Baltijas valstu galvaspilsētās. Eastnine AB akcijas tiek kotētas Nasdaq biržā Stokholmā. Šobrīd Eastnine portfelī ir biroju ēkas Rīgā un Viļņā ar kopējo iznomājamo platību 115 000 kvm un tādiem nomniekiem kā Danske Bank, Telia, Swedbank, Visma, Uber, Webhelp, sennder u.c. 

EASTNINE AB

Publicēts 15.01.2021