Ievietot sludinājumu

Latvijas tirgū ar vērienīgiem plāniem ienācis Lietuvas attīstītājs “Urban Inventors“

Lietuvas attīstītājs Urban Inventors ir ienācis Latvijas tirgū, iegādājoties 7,3 ha zemesgabalu, kas atrodas Lielirbes ielā, Rīgā. Nākamajos gados investors plāno attīstīt vērienīgu daudzfunkcionālu projektu, uzbūvējot biroju, dzīvojamās, mazumtirdzniecības, atpūtas, zinātnes un izglītības telpas līdz 120 000 m2 platībā. Tādējādi  šī teritorija kļūs par lielāko attīstības rajonu Rīgā.Latvijas tirgū ar vērienīgiem plāniem ienācis Lietuvas attīstītājs Urban Inventors - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls“Mūsu jaunais stratēģiskais virziens ir radīt unikālas koncepcijas un produktus, kurus varam veiksmīgi attīstīt starptautiskajos tirgos. Rīgā redzēsim augsto tehnoloģiju pilsētiņas (high tech campus) izveidi, tās koncepciju gatavojam, piesaistot starptautiskus konsultantus, kuriem ir milzīga pieredze šādu kompleksu veidošanā. Tā kā pašlaik tiek izstrādāta koncepcija, nevaram atklāt pārāk daudz detaļu, bet tajā tiks iekļauta darba un dzīvojamās zonas sintēze ar sarežģītu ekosistēmu. Jaunā rajona izveide sekmēs Latvijas ekonomiku, jo pilsētiņa būs īpaši pievilcīga vieta, kur apmesties gan pašmāju, gan starptautiskiem augsto tehnoloģiju uzņēmumiem, izglītības iestādēm un zinātnes laboratorijām. Attīstīsim lielāko teritoriju Latvijas galvaspilsētā un tāpēc esam lepni, ka sniedzam ieguldījumu modernas Rīgas identitātes veidošanā,“ saka SBA grupas uzņēmuma Urban Inventors valdes priekšsēdētājs Liongins Šepetis (Lionginas Šepetys).

Zemesgabala pirkuma cena ir konfidenciāla, taču šis ir viens no lielākajiem pēdējā laika nekustamā īpašuma darījumiem Latvijā. Colliers Baltics Industriālo platību aģentūras komanda šajā darījumā pārstāvēja pārdevēju.

“Priecājamies par investoru interesi par Rīgu un vēlmi ienākt mūsu tirgū ar tik vērienīgiem attīstības plāniem. Atrašanās vieta ir lieliski piemērota mixed-use projektu attīstībai un attīstītāju ambīcijām – uzbūvēt ilgtspējīgu nekustamo īpašumu, kas izcelsies ar tā ekskluzīvo arhitektūru un precīzi pielāgoto funkcionalitāti. Pēc ieceru īstenošanas šis rajons kļūs par vispievilcīgāko vietu starp Rīgas centru un lidostu, ar labi attīstītu infrastruktūru komerciālajām, ikdienas nepieciešamības un dzīvojamajām funkcijām, kā arī lielisku transporta savienojumu visapkārt. Sveicam Urban Inventors Rīgā un novēlam uzņēmuma pārstāvjiem panākumus visos viņu pirmsākumos,“ komentēĒriks Bergmans, Colliers Baltics Aģentūras vadītājs.Latvijas tirgū ar vērienīgiem plāniem ienācis Lietuvas attīstītājs Urban Inventors - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsSaskaņā ar Urban Inventors pārstāvja teikto, uzņēmums par prioritāti izvirzīs ilgtspēju, novatoriskus risinājumus un arhitektūras harmoniju, nevis maksimālu blīvumu. Būvdarbi tiks uzsākti 2022. gada pirmajā pusē. Kopējais investīciju apmērs kļūs zināms, kad projekta koncepcija būs pabeigta, taču jau tagad ir skaidrs, ka tā būs viena no lielākajām investīcijām Latvijas nekustamā īpašuma tirgū.

Uzņēmums Urban Inventors ir labi pazīstams ar biroju, loģistikas un biznesa centru attīstības projektiem visā Lietuvā. Kā daļa SBA uzņēmumu grupas ar kopējiem ieņēmumiem 362 miljoni eiro, Urban Inventors nekustamo īpašumu jomā darbojas kopš 2007. gada. Strādājot ar arhitektūras ideju līderiem no visas pasaules, uzņēmums ir uzbūvējis unikālas, augstas kvalitātes ēkas, kas organiski iekļaujas pilsētas arhitektūrā.

Viļņā uzņēmums ir izstrādājis Lietuvas pirmo A+ klases biznesa centru – Green Hall (I, II un III posmu) –, kur tiek izmantota tikai atjaunojamā ģeotermālā enerģija, lai pilnībā segtu biznesa centra siltumenerģijas patēriņu. Urban Inventors atjaunotais publiskais laukums Vienybės aikštė (Vienības laukums) Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā tika atzīts par uzvarētāju konkursā German Design Awards kategorijā “Pilsētas telpa un infrastruktūra“. Biznesa centrs BLC Kauņā, ko arī ir izstrādājis Urban Inventors, kļūs par pirmo biznesa centru Lietuvā, kas pilnībā atbilst Fitwel standartam. Uzņēmums ir arī piedalījies unikālā biznesa centra “Kauno dokas“ izstrādē, kurā upes ūdeni izmanto biznesa centra gaisa kondicionēšanai.Latvijas tirgū ar vērienīgiem plāniem ienācis Lietuvas attīstītājs Urban Inventors - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsOtrs SBA grupas uzņēmums, Capitalica Asset Management, pašlaik Rīgas Skanstes rajonā attīsta A klases biznesa centru kompleksu VERDE 45 000 m2 platībā. Saņemot visas nepieciešamās atļaujas, sākotnējā būvniecība jau ir sākta pagājušajā gadā. Objektu būvē Latvijas uzņēmums Velve, kopējās būvizmaksas būs 49 milj. eiro. Eiropas Investīciju bankas Direktoru padome ir apstiprinājusi projekta finansējumu.

Apstiprinātais finansējums “nulles enerģijas“ ēku kompleksam (NZEB – nearly zero energy buildings) ir līdz 2  miljoniem EUR no kopējā ieguldījumu apmēra klimata pārmaiņu novēršanai.

SBA, viena no lielākajām Lietuvas biznesa grupām, darbojas mēbeļu, apģērbu un nekustamā īpašuma nozarē. Grupas uzņēmumos strādā vairāk nekā 5000 darbinieku. SBA grupas mēbeļu bizness ir lielākais Baltijas valstīs.

PLAŠĀKĀ JAUNO PROJEKTU IZVĒLE - TIKAI CITY24.LV! SKATIES ŠEIT!

Colliers International

Publicēts 26.01.2021