Ievietot sludinājumu

Jaunums Ķekavas pusē: dzīvokļu projekts “Apiņi“

Rīga bez lielas konkurences ir apdzīvotākā pilsēta Latvijā. Tā ir Latvijas Meka, kur ik gadu iedzīvotāju skaits pieaug, jo ierasti cilvēki šeit brauc meklēt laimi. Tas ir pilnībā saprotami, jo te arī ir vislielākā iespējas to atrast, te iespējas uzglūn no katra stūra – tikai jāspēj tās izmantot. 
Jaunums Ķekavas pusē: dzīvokļu projekts Apiņi - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portālsKad jau esi atradis zeltu, vajag vietu, kur to glabāt, jeb jādomā, kur dzīvot. Dzīvesvieta ir komplicēts process, kur jāizvērtē dažādi kritēriji un prasības. Kādam ir ļoti svarīgs attālums līdz darbam, citam primārais ir dzīvokļa izkārtojums un dizains. Vēl kādam svarīgi, kādā stāvoklī ir kāpņu telpa. Proti – cik cilvēku, tik vēlmes.

Neskatoties uz to, kādas katram ir prasības un kritēriji, izvēloties savu nākamo mītnes vietu, tendence ir redzama diezgan skaidri – arvien retāk cilvēki izvēlas Rīgas centru, kā vietu, kur pirkt vai īrēt dzīvokli. 

Patiesībā šāda tendence ir redzama jau pēdējos 20 gadus. Salīdzinot ar 2000. gadu, Rīgas centra un tās apkaimes iedzīvotāju skaits sarucis par 33%. Ļoti loģisks jautājums ir - kādēļ tā? Kādi ir iemesli, kāpēc cilvēki pamet Rīgas centru, kur ir tik daudz izklaides iespēju un citu dažādu kārdinājumu, kas var apmierināt cilvēka vēlmes un vajadzības? 

Atbildes ir vairākas. Viena no tām ir lielās īres cenas. Salīdzinot ar centru un kādu citu Rīgas rajonu, cenas var pat krasi atšķirties, ja salīdzina dzīvokļus ar vienādām platībām un līdzīgiem piedāvājumiem. Var secināt, ka īres cenas aug visur, jo palielinās pieprasījums, kas atbilst elementārākai ekonomikas formulai. Centrā šīs cenas ir nesamērīgi augstas pret apstākļiem, kādi ir tur dzīvojot, jo lokācija nav vienīgais aspekts, kas cilvēkiem ir svarīgi. 


Cilvēkiem, it īpaši ģimenēm, gribas savus bērnus audzināt mazliet klusākā, zaļākā un bērniem draudzīgākā un drošākā vidē. Rīgā, protams, ir skaisti un labiekārtoti parki un dārzi, taču to nevar salīdzināt ar to, ja blakus ir mūsu valsts lielākā bagātība  mežs un daba, kur var izvēdināt galvu, ieklausīties tās nomierinošajā un relaksējošajā klusumā un vienkārši izbaudīt tās mieru, kur cilvēki nav saspiedušies kā reņģes mucā. Šīs ir vēlmes, kuras prasību sarakstā kāpj ar vien augstāk, jo cilvēki sāk novērtēt privātumu un dabu. 

Ir acīmredzami, ka cilvēki tik ļoti par katrām varītēm neraujas lūkot sev mitekli Rīgas centrā. Tas arī ir pilnībā saprotami, jo daudzi jaunie projekti atspēko visas problēmas un mīnusus, kuri ir aktuāli, dzīvojot centrā. Jaunajos projektos Pierīgā vai Rīgas attālākie daudzīvokļu projekti ir modernāki, skaistāki, ar labiekārtotu apkārtni, privātāki, tālāk no trokšņiem un nemitīgās cilvēku un satiksmes plūsmas, draudzīgāki auto īpašniekiem, energoefektīvāki un savam stāvoklim atbilstošā cenā. 

Viens no šīs jaunās paaudzes modernajām dzīvokļu mājām “Apiņi“ tiks celts Krustkalnos, tieši aiz A7 tirdzniecības centra. Šo projektu plānots sākt celt 2021. gada maijā un pirmos iedzīvotājus plānots uzņemt jau tā paša gada rudenī. “Apiņi“ projekts tiks realizēts četrās kārtās. Tā galvenās vērtības būs visnotaļ izdevīgā atrašanās vieta un infrastruktūra, jo blakus ir mežs, kā arī tas atrodas ārpus Rīgas trokšņiem, taču tajā pašā laikā, tas atrodas pie pašas Rīgas (tiešā nozīmē). Pārspīlēti runājot, pie pašām dzīvokļa durvīm ir gan būvniecības veikals “Kurši“, gan tirdzniecības centrs “A7“. Galu galā, paši dzīvokļi ir lielākā vērtība, jo tie projektēti un plānoti, pievēršot uzmanību katrai detaļai, lai to iemītnieki tajos justos kā mājās. 

“Apiņi“ būs kā oāze un atsevišķs ciematiņš, kur cilvēki varēs sajusties komfortabli un harmonijā ar vidi un sevi. Dzīvokļi būs paredzēti gan ģimenēm ar bērniem, gan brīvajiem putniem, kuri vēlas izbaudīt dzīvi visā tās krāšņuma. Proti, laipni gaidīti ir visi, kuri vēlas dzīvot komfortablā un patīkamā vidē, siltos, gaišos, vienkāršos un tajā pašā laikā, elegantos dzīvokļos.

Ir teiciens: “Mēs esam tas, ko mēs ēdam!“ Es vēlētos pamainīt šo teicienu uz: “Mēs esam tas, kur mēs dzīvojam!“ Uz tikšanos!

Saistītie sludinājumi

Pārdod dzīvokli - Ķekavas nov., Ķekavas pag., Mežmalas iela 10 - 75 m², 3 istabas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls
Mežmalas iela 10-1-1,
Ķekavas pag., Ķekavas nov.
    • 75 m²
    • 3 ist.
    • 1/4 st.
    • Sludinājums nav aktīvs
    Pārdod dzīvokli - Ķekavas nov., Ķekavas pag., Mežmalas iela 10 - 71 m², 3 istabas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls
    Mežmalas iela 10-3-2,
    Ķekavas pag., Ķekavas nov.
      • 71 m²
      • 3 ist.
      • 3/4 st.
      • Sludinājums nav aktīvs


      KOMERCINFORMĀCIJA

      Kārlis Liepiņš, ELKO SIA

      Publicēts 24.02.2021