Ievietot sludinājumu

Rīgā turpina augt sērijveida dzīvokļu cenas

Šī gada februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,3 %, vidējai cenai pieaugot līdz 720 eiro kvadrātmetrā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā. Kopš 2017. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 2,2 %.

Rīgā turpina augt sērijveida dzīvokļu cenas - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Sērijveida dzīvokļu cenas februārī turpināja palielināties, cenu pieauguma temps gada pirmajos mēnešos bija nedaudz lielāks nekā iepriekšējā gadā. Kā teikts pārskatā, gada sākumā lielāks cenu pieaugums tika konstatēts lētāko dzīvokļu mikrorajonos, savukārt apkaimēs, kurās atrodas dārgākie dzīvokļi, cenu pieaugums bija zemāks. Izņēmums ir Imanta, kur dzīvokļu cenas bija salīdzinoši augstas, šajā mikrorajonā tās joprojām mērķtiecīgi pieaug, proti, šogad cenas palielinājās par vairāk nekā 3 %. Imantas dzīvokļu cenas pieauga līdz Āgenskalna cenu līmenim, kas vienmēr bija salīdzinoši augsts.

Visvairāk februārī palielinājās vienistabas dzīvokļu cenas: neremontēta vienistabas dzīvokļa vidējā cena pietuvojās 800 eiro par kvadrātmetru atzīmei.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017. gada sākuma novērots vienā no populārākajiem, taču dzīvokļu cenu ziņā ne dārgākajiem Rīgas mikrorajoniem – Juglā (+ 4 %). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Teikā (+ 0,2 %).

2017. gada februārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 720 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 55,5 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 eiro kvadrātmetrā.

Iepriekšējā mēnesī cenas, vērtējot pēc istabu skaita, pieauga 1 – 4 istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (+ 1,4 %), divistabu (+ 1,2 %), trīsistabu (+ 1,3 %) un četristabu (+ 1,2 %) dzīvokļiem.

Februārī visos lielākajos Rīgas mikrorajonos bija vērojams sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums: cenas palielinājās no 0,2 – 2 %. Cenu lielākais pieaugums konstatēts Bolderājā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 2 %, savukārt cenu mazākās izmaiņas februārī novērotas Teikā, kur tās palielinājās vien par 0,2 %.

2017. gada februārī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2015. gada sākumu, bija augstākas par 13,1 %. Savukārt kopš 2016. gada sākuma cenas palielinājās par 10 %. 2016. gada laikā cenas pieauga par 7,6 %, bet šogad – par 2,2 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas februārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpusies 866 eiro kvadrātmetrā pozīcijā. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena februārī saglabājās Bolderājā, kur tā sasniedza 499 eiro par kvadrātmetru atzīmi.

“Arco Real Estate“ pārskatā teikts, ka 2017. gada februārī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 44 000 līdz 47 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kurās divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 24 000 līdz 37 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās divistabu dzīvokļu cenas svārstījās no 22 000 līdz 37 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv

Arco Real Estate

Publicēts 20.03.2017