Ievietot sludinājumu

Kādi faktori ir svarīgi Latvijas iedzīvotājiem, izvēloties jaunu mājokli?

Vairākums Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar sava mājokļa lielumu un infrastruktūru, taču mājas tehniskais stāvoklis un ēkas būvniecības kvalitāte apmierina retāk, tāpēc, ja tuvākajā laikā būtu jāplāno dzīvesvietas maiņa, galvenais jaunā mitekļa izvēles faktors būtu mājas tehniskais stāvoklis, liecina jaunākais «Baltic International Bank Latvijas barometra» pētījums.

Kādi faktori ir svarīgi Latvijas iedzīvotājiem, izvēloties jaunu mājokli? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Pētījums liecina, ka 63% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar dzīvesvietas apkārtējo infrastruktūru un pašreizējā mājokļa izmēru un lielāku dzīvesvietu nemaz nekāro. Tikmēr attiecībā uz mājas tehnisko stāvokli iedzīvotāju domas dalījās. 43% aptaujāto savas mājas tehnisko stāvokli vērtē pozitīvi, taču 48% atzīst, ka mājas tehniskais stāvoklis ir diezgan neapmierinošs.

Gadījumā, ja patlaban būtu jāiegādājas jauns mājoklis, 59% iedzīvotāju norādīja, ka par galveno izvēles kritēriju izvirzītu tā tehnisko stāvokli. 52% aptaujāto min, ka ņemtu vērā dzīvesvietas infrastruktūru – labu ceļu, sabiedriskā transporta, skolu un veikalu pieejamību. Tāpat iedzīvotājiem ir svarīgi, lai mājoklim būtu salīdzinoši zemas uzturēšanas izmaksas, ko norādījuši 46% respondentu.

Savukārt dzīvesvietas prestižs vai apkārtējā ainava iedzīvotājiem ir ievērojami mazāk svarīga, tāpat arī mājokļa tuvumus ģimenei un draugiem.

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK!

Leta

Publicēts 21.03.2017