Ievietot sludinājumu

Vai atvērtā tipa biroji ir vēsture?

Nekustamo īpašumu uzņēmuma «Starlex» 2016.gada darījuma analīze liecina, ka pieprasītākie biroju tipi Pārdaugavā un Daugavas labajā krastā bijuši atvērta tipa jeb «open space» biroji, kur 65 - 70% klientu devuši priekšroku šādām telpām. Vecrīgā un vēsturiskajā Rīgas centrā ir otrādi, 70% klientu izvēlas kabineta tipa birojus.

Vai atvērtā tipa biroji ir vēsture? - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Atvērta tipa jeb “open space“ birojus, kad vairāki darbinieki strādā vienā telpā, izvēlas, uzņēmumi, kuri sniedz pakalpojumus tādās jomās kā - telemārketings, loģistika, marketings un sabiedriskās attiecības, citu radošo profesiju pārstāvji, kā arī IT sfērā strādājošie profesionāļi. Savukārt telpas ar vairākiem kabinetiem izvēlas juristi, advokāti, finanšu kompānijas, medicīnas iestādes, kā arī liela daļa arhitektu un projektētāju.

“Starlex“ vadītājs Egīls Smilktiņš norāda, “nenoliedzami atvērta tipa birojiem ir ieguvumi, par ko liecina arī klientu plašā interese par tiem. No vadības viedokļa raugoties, šāda plānojuma birojos labāk var uzraudzīt darbinieku ikdienas pienākumus. Vienlaikus šāda tipa birojos veiksmīgāk norit jauno darbinieku apmācības, jo darbinieks klausās un mācās no pieredzējušiem kolēģiem. Kā arī atvērta plānojuma birojā jaunais darbinieks spēj ātrāk iejusties kolektīvā.“

Tomēr daudzus gadus starptautiskā līmenī notiek plašas diskusijas, analizējot atvērta tipa biroju labās un sliktās īpašības. Tiek norādīts, ka atvērta tipa biroji rada koncentrēšanās problēmas darbiniekiem, samazinās darba produktivitāte, palielinās stress, darbinieku slimošana un darbinieku mainība.

Savukārt Egīls Smilktiņš norāda, ka “ne vienmēr biroja tips varētu ietekmēt darbinieku mainību. Ņemot vērā, ka atvērta tipa birojos strādā daudzi zvanu centru un telemārketinga darbinieki, mainība ir augsta jebkurā gadījumā. Darbs ar daudziem cilvēkiem ikdienā nav pa spēkam visiem, jābūt lielai stresa noturībai. Katrā ziņā iespējams jau tuvākajā laikā mēs redzēsim vai “open space“ biroji ir tikai aizejoša modes tendence vai paliekoša vērtība.“

Kopā analizēti dati par darījumiem 2016.gadā 20 000 kvadrātmetru apjomā ar vismaz 1000 klientu pieprasījumiem. Kompānija “Starlex“ apvieno nekustamo īpašumu profesionāļus jau vairāk kā 10 gadus un specializējies komercplatību nomā un pārdošanā Rīgā un Pierīgā.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv

Starlex

Publicēts 29.03.2017