Ievietot sludinājumu

Strautiņš: Ja būtu laicīgi uzbūvēti lieli biznesa centri, Rīga nebūtu zaudējusi Viļņai ārpakalpojumu piesaistē

Ja Rīgā būtu laicīgi uzbūvēti lieli biznesa centri, tad Rīga nebūtu zaudējusi Viļņai ārpakalpojumu piesaistē, konferencē «Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā?» sacīja «DNB bankas» makroekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Strautiņš: Ja būtu laicīgi uzbūvēti lieli biznesa centri, Rīga nebūtu zaudējusi Viļņai ārpakalpojumu piesaistē - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Viņš norādīja, ka specifisks tirgu ietekmējošs faktors Rīgai ir pakalpojumu eksports, kas pēdējos gados ir audzis eksplozīvi un audzis daudz straujāk nekā preču eksports - tie ir biznesa pakalpojumi, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pakalpojumi, tūrisms.

“Saprotu, ka daudzi runā par iespējamiem riskiem piesaistīt nomniekus, tāpēc baidās būvēt jaunus biroju centrus. Par to nevajadzētu uztraukties, biroju centri ir jābūvē, nomnieki būs. Šajās nozarēs, kur maksā lielas algas, katru gadu eksporta pieaugums ir pāri par 300 miljoniem eiro,“ uzsvēra Strautiņš.

Viņš arī piebilda, ka Rīgā un Rīgas apkārtnē jaunu darbavietu skaits katru gadu palielinās par 2-2,5% un nākotnē augs vēl straujāk.

“Šobrīd kredītportfelis sācis augt, bet uzkrājumi joprojām pārsniedz kredītus – tirgū esam “antiburbuļa“ fāzē un patlaban par nākamo krīzi runāt būtu pāragri. Vēl ir uzrāviena potenciāls nekustamo īpašumu tirgū, to nodrošinās galvenokārt vietējais pieprasījums,“ sacīja Strautiņš.

Viņš arī piebilda, ka tuvākajos gados celtniecība augs ļoti strauji, taču nesasniegs “trekno gadu” īpatsvaru ekonomikā.

“Arī valsts finansējums investīcijām šā gada pirmajos divos mēnešos ir audzis par 30%, tas nozīmē, ka šī nauda ekonomikā grozīsies un veicinās attīstību,“ piebilda Strautiņš.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv

Leta

Publicēts 01.04.2017