Ievietot sludinājumu

Pirmajā ceturksnī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas par 3%

Šā gada martā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,9%, bet kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 3%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Pirmajā ceturksnī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas par 3% - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Sērijveida dzīvokļu cenas turpināja palielināties - martā pieaugums bija līdzīgs janvārī novērotajam, norādīts pārskatā. Vienistabas dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pietuvojās 800 eiro atzīmei, savukārt mikrorajonos, kuros atrodas dārgākie dzīvokļi - Imantā un Purvciemā - atsevišķu sēriju vienistabas dzīvokļu vidējā cena jau sasniedza 1000 eiro par kvadrātmetru.

Martā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 726 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 55,2% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. 2017.gada martā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2015.gada sākumu, bija augstākas par 14%. Savukārt kopš 2016.gada sākuma cenas palielinājās par 10,9%.

“Arco Real Estate“ norāda, ka šobrīd nav pamata domāt, ka cenu pieaugums tuvākajos mēnešos apstāsies, drīzāk otrādi - turpināsies mērens cenu pieaugums. Šī gada pirmajā ceturksnī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 3%, kas bija mazliet vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī, kamēr dzīvokļu piedāvājums joprojām bija zemā līmenī, lai gan tam novērota tendence nedaudz palielināties.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017.gada sākuma novērots Juglā (par 5%), kas ir viens no populārākajiem, bet dzīvokļu cenu ziņā ne dārgākajiem Rīgas mikrorajoniem. Arī Iļģuciemā šogad novērots viens no lielākajiem dzīvokļa cenu kāpumiem (par 4,7%). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Bet vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Teikā (par 0,4%).

Šā gada martā, vērtējot pēc istabu skaita, cenas pieauga vienas līdz četru istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 0,5%), divistabu (par 1,1%), trīsistabu (par 0,9%) un četristabu (par 0,9%) dzīvokļiem.

Šā gada martā visos lielākajos Rīgas mikrorajonos tika novērots sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums. Cenas palielinājās no 0,2% līdz 1,5%. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Bolderājā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 1,5%. Savukārt vismazākās cenu izmaiņas martā novērotas Āgenskalnā - tur cenas pieauga vien par 0,2%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2017.gada martā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās līdz 867 eiro par kvadrātmetru pozīcijai. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena martā saglabājās Bolderājā, kur tā sasniedza 506 eiro par kvadrātmetru.

Šā gada martā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kur cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 44 000 eiro līdz 48 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 24 000 eiro līdz 38 000 eiro, un Hruščova laika mājas - tajās divistabu dzīvokļu cenas bija robežās no 23 000 eiro līdz 37 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

 

City24.lv iesaka:

NEPALAID GARĀM JAUNĀKĀS ZIŅAS NO CITY24 - SEKO MUMS  FACEBOOK!

Leta

Publicēts 10.04.2017