Ievietot sludinājumu

Pirmajā ceturksnī palielinājies būvniecības apjoms

Šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 8,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Pirmajā ceturksnī palielinājies būvniecības apjoms - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 222 miljoni eiro.

Būvniecības apjoma pieaugums bija visās būvniecības jomās - dzīvojamo māju būvniecība pieauga par 18,9%, nedzīvojamo ēku - par 7,2%, inženierbūvju par 4,1%.

Dzīvojamo māju būvniecības apjoma kāpums bija gan divu dzīvokļu, gan triju un vairāk dzīvokļu māju būvniecībā - attiecīgi par 29% un 25,4%.

Vislielākais būvniecības apjoma kāpums nedzīvojamo ēku grupā bija vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ēku būvniecībā - 1,4 reizes. Rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecība pieauga par 20,4%, bet samazinājās viesnīcu un tām līdzīga lietojuma ēku būvniecība par 32,6%.

Inženierbūvju būvniecības pieaugumu ietekmēja kāpums ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā par 48,4% un maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā par 10,1%.

Savukārt būvniecības produkcijas kritums bija autoceļu, ielu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecībā - par 24%.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv

Leta

Publicēts 15.05.2017