Ievietot sludinājumu

Tirgū trūkst zemes gabali ar attīstītu infrastruktūru

Šī gada otrajā ceturksnī kopā veikti 51 darījumi ar privātās apbūves zemēm Rīgā, kur vidējā pārdotā platība darījuma ietvaros bija ap 1300 kvadrātmetriem, teikts nekustamo īpašumu kompānijas Ober Haus dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

Tirgū trūkst zemes gabali ar attīstītu infrastruktūru - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Turpretim Pierīgā, reģistrēti 119 darījumi ar privātas apbūves zemēm, kur vidējā pārdotā platība viena darījuma ietvaros bija 2700 kvadrātmetri. Gan Rīgā, gan Pierīgā šī gada otrajā ceturksnī ir novērots ievērojams darījumu skaita samazinājums, ko varam saistīt ar «ekonomisko» zemes gabalu piedāvājuma samazināšanos. Tādi zemes gabali, kuri aprīkoti ar komunikācijām un pircējs uzreiz pēc to iegādes varētu uzsākt būvniecību, ir ļoti maz, bet pieprasījums ir liels. Pircēji apzinās, ka iegādājoties zemi bez komunikācijām, tas prasīs līdzekļus un laiku, jo, dokumentācijas saskaņošana dažādās instancēs līdz būvatļaujas saņemšanai, var prasīt pat līdz vienam gadam.

 

City24.lv iesaka:

KUR ĪPAŠUMS SATIEK ĪSTO SAIMNIEKU. IR SLUDINĀJUMS, IR DARĪJUMS! IEVIETO SLUDINĀJUMU City24.lv!

Ober Haus

Publicēts 25.07.2017