Ievietot sludinājumu

Viesistaba kā dzīvesstila apliecinājums – ieteikumi mājokļa centrālās telpas iekārtošanai

Viesistaba ir tā vieta mājoklī, kurā notiek vislielākā rosība – tajā tiek pārspriesti dienas notikumi, uzņemti ciemiņi, dzerta vakara tēja, lasītas grāmatas vai skatītas filmas. Tā ir kopā būšanas telpa, kurai ir jāatspoguļo mājinieku dzīves uztvere un stils, bet tajā pašā laikā jābūt arī pietiekami komfortablai, lai tajā vienlīdz komfortabli justos ikviens ģimenes loceklis. Kā padarīt viesistabu piemērotu visai ģimenei un piešķirtu tai savu auru? Par šo un citiem viesistabas iekārtošanas likumiem stāsta mēbeļu salona «Kate» Mājas mēbeļu nodaļas vadītāja Ilze Ozoliņa.

Viesistaba kā dzīvesstila apliecinājums – ieteikumi mājokļa centrālās telpas iekārtošanai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Fokuss uz funkcionalitāti

Visbiežāk pieļautā kļūda, veidojot interjeru viesistabai, ir ģimenes ikdienas ieradumu ignorēšana. Pirms ķerties pie iekārtošanas un mēbeļu izvēles, ir jāizvilina no sevis, kas tiešām ir vitāli svarīgi un ko patiesi mīlam, - tā mēs iegūsim atbildi, kā vislabāk iekārtot viesistabu. Apdomājiet, ko jums patīk darīt kopā, ar ko varētu nodarboties katrs atsevišķi, vai un kā lai tas netraucē citiem telpā esošajiem. Tāpat pajautājiet sev, kas ir tas, ko līdz šim viesistabā vēl neesat atļāvušies vai varējuši darīt, ko varētu un gribētu pasākt turpmāk? 

Atceries, nav vienas receptes, kā iekārtot viesistabu – katrai ģimenei šī telpa ir citādāka. Piemēram, ja patīk rīkot kino vakarus, svarīgi tajā novietot lielu dīvānu. Turpretī, ja ģimenē ir iecienīts kopā gatavot maltītes, dīvāns ir sekundārs, jo daudz lielāka nozīme ir lielam galdam un ērtiem krēsliem! Ja mājās mīl lasīt grāmatas vai relaksēties, ieslēdzot mūziku, aktuāli ir viesistabā novietot komfortablu lasāmkrēslu vai izveidot zonu, kur ērti iekārtoties un ''ieiet sevī''.  Savukārt, ja mājās kāds mēdz strādāt, jāizveido darba zona, lai tas nebūtu jādara dīvānā vai virtuvē pie galda. 

Viesistaba kā dzīvesstila apliecinājums – ieteikumi mājokļa centrālās telpas iekārtošanai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Dzīvesstila izjūta pret modes kliedzienu

Mūsdienās mode tik strauji mainās, ka paspēt izsekot tai līdzi ir ļoti grūti. Un, kā norāda ''Kate'' pārstāve, nemaz nevajag to darīt: ''Nopērkot modernu dīvānu, ir jārēķinās, ka ar to būs jādzīvo ilgi. Dīvāns nav apavi, kurus viegli varam mainīt katru sezonu.  Interjerā nav jāskrien pakaļ tendencēm – daudz labāk no visa jaunā paņemt to, kas šķiet tīkams. Veidojot viesistabai interjeru, ieklausies sevī – cilvēka dzīvesstila izjūta ir daudz vērtīgāka par aktuālajām modes tendencēm. Ar sev tīkamām un prieku raisošām lietām interjerā mēs ilgtermiņā jutīsimies daudz labāk nekā ar pēdējo modes kliedzienu''.

Negaidīto savienojumu sinerģija

Eksperti iesaka nebaidīties miksēt stilus, jo savienojot it kā nesavienojamo, rodas jauna estētika. Piemēram, atzītā dāņu dizaina zīmola BoConcept jaunajā kolekcijā mēbeļu apdarē tiek apvienoti divi it kā pilnīgi pretēji audumi - lins un samts. Lins ir raupjš, pieklusēts, neuzbāzīgs, savukārt samts - krāšņs, pompozs, spīdīgs. Tomēr savienoti tie izskatās ļoti sinerģiski - lins padara samtu piezemētāku un lietojamāku, un samts padara linu cildenāku. ''Tas ir līdzīgi, kā uzvilkt džinsu bikses kombinācijā ar samta žaketi, tomēr nejusties pārlieku sapucētam'', I.Ozoliņa norāda uz paralēlēm starp interjeru un apģērbu. 

Viņa stāsta, ka apģērbs itin labi var palīdzēt arī gadījumā, ja plāno iegādāties mēbeles. ''Ja nezini, kādās krāsās tās gribi, apskaties garderobē, kādos toņos izvēlies apģērbu – tie parādīs, kādās krāsu toņu gammās jūties vislabāk. Izvēlies tās arī interjeram'', praktisku padomu sniedz ''Kate'' pārstāve.

Viesistaba kā dzīvesstila apliecinājums – ieteikumi mājokļa centrālās telpas iekārtošanai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Telpas dzīvīgums

Jau sākotnēji ir jāparedz iespēja viesistabas interjeru ik pa laikam papildināt, ielaižot tajā savu dzīvi un jaunus iespaidus. ''Nav nekā briesmīgākā par sterilu interjeru,'' saka eksperte. ''Piemēram, kad atgriežamies no ceļojuma ar kādu sirdij mīļu, bet muļķīgu krūzi, ir jābūt vietai, kur to nolikt. Šādi sīkumi liek mums justies laimīgiem – šī krūze ir atmiņas, asociācijas, piedzīvojumi – tieši ar šādām lietām mēs uzturam dzīvi savā mājoklī. Tikai tajā brīdī, kad cilvēks dod kaut ko no sevis, tas kļūst par vērtību'', uzsver ''Kate'' Mājas mēbeļu nodaļas vadītāja. 

Profesionāla palīdzība un špikeri

Mēbeļu salona ''Kate'' pārstāve atzīst, ka, lai saliktu visu interjera ansambli, ieteicams apskatīt dažādus variantus un stilus. ''Mēs taču neceļojam tikai uz vienu konkrētu valsti, vai ne? Emocijas mēs saņemam dažādos veidos un vietās, un tieši tā arī veidojas interjers'', saka Ilze. Lai neapjuktu plašajā piedāvājumā un savās vēlmēs, prātīgs risinājums ir pieaicināt talkā interjeristu, pēc kura darbiem saproti, ka esat ''uz viena viļņa''. Tāpat arī pats vari iejusties dizainera lomā, pētot profesionālus risinājumus interjera katalogos. Piemēram, urbānais dāņu dizaina zīmols BoConcept tikko izlaidis savu jubilejas katalogu ar izsmalcinātu skandināvu redzējumu uz mājokļa iekārtošanu – piesakies kataloga bezmaksas saņemšanai un ļaujies estētiskām pārmaiņām savā mājoklī, aicina mēbeļu salons ''Kate''.

 

City24.lv iesaka:

APSKATIES HOMER.LV KATE PROFILU UN IZSTAIGĀ VIRTUĀLO SALONU ŠEIT!

City24/Mēbeļu salons "Kate"

Publicēts 19.09.2017